Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні 14 китайців перетворили на рабів

26 серпня 2009, 12:21
Дата ефіру/події: Середа, 26 серпня 12:21

На Київщині китайців перетворили на рабів. Вони приїхали в Україну в пошуках кращого життя. Але більше року жили в нелюдських умовах.

Тетяна, мешканка Макарівського району: «Проїдьте на трасу, там з правої сторони заправка, а з лівої тин буде за мосточком. Проїдьте туди, там усякі є. Вони там працюють на стройці «Олимпик-хутор».

Бабця Тетяна точно знає, де живуть китайці. Каже, в селі їх не бачив хіба що сліпий. Ходять сюди переважно за продуктами.

Бабця Тетяна: «Печиво купували, сигарети».

Тетяна, мешканка Макарівського району: «На поселку. Я бачила, ходять и китайцы, и японцы, и даже негра два бачила, зовсім чорна людина. Через нашу улицю ходять, я бачила».

Виявилося, і справді громадяни Піднебесної ще донедавна мешкали поблизу села.

Мешканець Макарівського району: «Казали, що тут живуть якісь китайці. - Це правда, були. Ну, давно були. А шо вони тут робили, не знаю. Это не наше дело».

Приїхали сюди іноземці цілком офіційно. Троє українців, які вербували робітників, наобіцяли їм золоті гори. Тому, за квиток у краще життя кожен з китайців заплатив по 10 тисяч доларів. Щоб назбирати таку суму, всі вони заклали майно та понабирали кредитів.

Олександр Середюк, заступник керівника управління ГУ МВС України в Київській області: «Данные граждане Китая действительно прибыли на территорию Украины с помощью нескольких фирм, которые в процессе были установлены. Эти фирмы сделали для них приглашение, для того, чтобы они работали в Украине, оформили на них документы. На самом деле фирмы эти были липовые, зарегистрированы на людей, которые не знали, что они директора этих фирм».

Утім, офіційно китайці не пропрацювали й дня. Одразу по прильоті в аеропорт Бориспіль у них відібрали паспорти і відвезли у Макарівський район. Де вони й мешкали більше року.

Олександр Середюк, заступник керівника управління ГУ МВС України в Київській області: «Жили в вагончике, условия были очень плохие. Практически они ничего не кушали, зарплату они не получали, фактически труд их был использован. Жили только на те деньги, которые привезли с собой из Китая».

А обіцяли їм по 5 доларів за годину роботи. Натомість усе зароблене троє спритників ділили між собою. За фактом торгівлі людьми порушено кримінальну справу. Китайців депортували на батьківщину, а трьох ділків заарештували. І тепер вони зможуть відчути на собі всі принади неволі. //Марина Борисполець, Дмитро Денисов, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.