Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 2 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Лисичанська міліція б‘є підозрюваних і фальсифікує кримінальні справи?

9 вересня 2009, 10:11
Дата ефіру/події: Середа, 9 вересня 10:11

 

Так стверджують родичі двох чоловіків, засуджених за пограбування. Попри те, що обидва вже відсиділи половину терміну, їхніх рідних не полишає надія посадовити міліціянтів на лаву підсудних.

Володимир Федичев каже, що спокій в його оселі закінчився того дня, коли прийшли міліціянти і забрали 20-річного сина Станіслава. Більше вдома його не бачили. Зі слідчого ізолятора хлопець потрапив прямо в буцегарню.

Володимир Федичев, батько засудженого: «Работники милиции требовали от него, чтоб он взял на себя преступление, к которому отношения он никакого не имеет. К тому же требовали взятку через гражданку Пацкевич. Сколько? Где-то 400 или 500 гривен. Он сказал, что никому ничего не дам и в конце концов получил 8 лет лишения свободы не совершив никакого преступления».

Звинуватили хлопця у пограбуванні. Мовляв, на зупинці він з другом забрав у жінки сумку з п‘ятистами гривнями. Далі почалася плутанина в датах, місці імовірного злочину та в особах самих грабіжників.

Постраждала кілька разів змінювала свідчення. Спочатку вона не пам’ятала нічого. Коли ж чоловіків затримали, відразу згадала. За словами матері одного з засуджених, свідчення у хлопців вибивали силою.

Валентина Шаповалова, мати засудженого: «С 4 до 9 часов они его допрашивали. Били. По голове. Бил – это потом мне сын сказал – замначальника милиции. Его били кулаком по голове. Вот по темечку – кулаком по голове били. Били где? В отделении милиции».

Родичі кажуть, що вже з’ясували – прокуратура не давала санкції на порушення кримінальної справи. Але правоохоронці такий документ мали. Рідні переконані: в міліції мала місце фальсифікація. І це вони збираються довести в Европейському суді з прав людини.

Стражі порядку своєї провини не визнають. Кажуть, у відділках ніхто нікого не б’є, а всі зізнання отримують виключно у законний спосіб. Тільки чомусь говорити про це відкрито не наважуються.

Андрій Решетняков, перший заступник керівника Лисичанського МВ міліції – зйомки прихованою камерою: «Не, ну если был у нас суд. Он принял решение в 2004 году. И дал лишение свободы – 7 и 5 лет. Какие нарушения? Была ж прокурорская проверка. Прокуратура проверяла. Не, ну каждый пятый завтра будет приходить и говорить».

Між тим чоловіки вже відсиділи половину терміну. І надії довести свою правоту не втрачають. Молоді люди сподіваються, що на лаву підсудних сядуть міліціянти, які сфальсифікували їхню справу. // Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.