Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Банда на чорному БМВ за день пограбувала одразу дві ювелірні крамниці

10 вересня 2009, 10:19
Дата ефіру/події: Четвер, 10 вересня 10:19

 

Ні масок, ні зброї – грабіжники заходили, як звичайні клієнти. Продавчині їх радо зустрічали, а потім ніяк не могли второпати, куди поділися сотні золотих прикрас.

Двоє молодиків підбирали в крамниці золоті каблучки коханим. Продавчиня діставала їх з вітрини, приміряла й показувала – однаково клієнтів більше не було. Лише двійко чоловіків тинялися магазином, але особливої зацікавленості в коштовних товарах не виявляли.

Людмила Білодід, постраждала: «Было это в течении минут 10 всё. Первые два человека вышли, как она сказала, в течение минуты после этого поступил телефонный звонок одному из тех, кто просил показать изделия. Он ответил: «понял» и вышел. Зашел дедушка, попросил показать колечко. Она подошла, открыла замок, открыла саму витрину и заметила, что нет двух лотков с золотом».

Тим часом повз крамницю проходили міліціянти. На їхніх очах двоє молодиків вибігли з крамниці й закинули щось до салону чорного БМВ. Водій автівки зі львівськими номерами дав газу, а парочка неспішно пішла геть.

Андрій Івашина, керівник відділу ГУ МВС України в Сумській області: «Коли правоохоронці підійшли, представилися співробітниками міліції, незнайомці помітно стали нервувати, один з них дістав декілька стодоларових купюр і запропонував: „Ось вам гроші, ми йдемо по своїх справах, ви по своїх і ніхто нікого не бачив».

Правоохоронці на пропозицію не пристали і незнайомці кинулися навтьоки. Одного з них, 36-річного львів’янина, затримали. Загалом в угрупованні четверо, припускають стражі порядку.

Олександр Москальчук, керівник ГУ МВС України в Сумській області: «Це львів‘яни, раніше судимі, мають відношення до криміналу за розбої, пограбування і таке інше. Навіть є підозра, що вони скоїли на території львівського регіону вбивство».

Лебединська крамниця стала другою, пограбованою лиходіями за день. Золоті ланцюжки на сорок тисяч гривень поцупили в одному з ювелірних магазинів Сум. Почасти, власники крамниць самі винні, кажуть міліціянти.

Олександр Москальчук: «Елементарні заходи безпеки були упущені власниками магазину. Не було ні сигналізації, ні відеонагляду, ні охоронників. Я розумію, що це потребує певних затрат матеріальних, але такі моменти коштують життя людині. У мене є приклади, мені довелося працювати в Донецькому регіоні, там в таких магазинах розстрілювали людей».

Решту поціновувачів золотих прикрас шукають спільно з правоохоронцями інших регіонів. Адже злочинні гастролі навряд чи обмежилися Сумщиною. // Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.