Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Їхали до Франції, а опинилися в пункті тимчасового утримання

10 вересня 2009, 11:11
Дата ефіру/події: Четвер, 10 вересня 11:11

Незаконно перетнути українсько-польський кордон спробували двоє темношкірих хлопців. Один показав на контролі чужий паспорт, інший – підробку. Тепер іноземці стали предметом українського розслідування.

Інцидент стався у потязі «Київ-Варшава». Головні дійові особи – темношкірі молодики. 25-річний Жульєн, громадянин Конго, і на чотири роки старший за нього Янік, мешканець Парижа. Обидвоє їхали до Франції транзитом через Польщу й Німеччину. Конголезець подорожував з фальшивим паспортом. Та вже за кілька хвилин аферистів вивели на платформу та взяли під варту.

Сергій Смирнов, заступник керівника Луцького прикордонного загону: «Виявлявся неспокій, неординарна поведінка. Все це стало підставою для підозр, детального вивчення паспортів і подальшому затримання мігрантів».

Жульєн, затриманий: «Будь-ласка, в мене є багато проблем. - Я розумію, ну, ти будеш говорити? - Будь-ласка, у мене є багато проблем. Що ви хочете від мене?».

Відмінність фальшивого паспорта від справжнього офіцер Луцького прикордонного загону демонструє журналістам «Свідка». Виявляється, виправлені ім’я, дата народження, зріст кидаються у вічі навіть без збільшуваного скла. Фотокартка – взагалі «шедевр»: мало того, що вона не сканована, так ще й неохайно приклеєна. незважаючи на це, вартість такої поліграфії доволі висока. Аби з конголезця перетворитися на француза, Жульєн виклав понад дві тисячі евро.

Олег Личковський, керівник прес-служби Луцького прикордонного загону: «Першочергово затриманий громадянин Конго пояснив, що направляється у Европу з метою працевлаштування в один із французьких футбольних клубів. Це запропонував йому невідомий у Києві. Він за дві з половиною тисяч євро передав підроблений паспорт з переклеєним фото і запевнив, що на кордоні усе буде гаразд».

Свою вину студент Київського університету імені Шевченка та співробітник охоронної фірми в Парижі визнають частково. Особливо правоохоронців зацікавила у цій оборудці роль француза, який супроводжував нелегального мігранта. Прикордонники кажуть, це далеко не перший випадок, коли іноземці використовують нашу країну, як стартовий майданчик для подальших подорожей.

Сергій Смирнов, заступник керівника Луцького прикордонного загону: «Для того, щоби потрапити до країн західної Європи, багато африканських студентів прибувають в Україну легально, влаштовуються в учбові заклади в різних містах України. А далі шукають шляхи виїзду легальні чи нелегальні до країн західної Європи. Саме у цьому випадку ми бачимо таке: прибув студент на навчання в Україну, провчився майже півроку і зробив усе, щоби потрапити на Захід».

 

Вітчизняних прикордонників темношкірі молодики запам’ятають надовго. Адже через їхню пильність африканців зняли з потяга і ось тепер засудили. Вердикт Феміди: свої батьківщини – Африку та Европу – незаконні мігранти побачать через 15 діб. //Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.