Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мажор не винен? Реалії судової практики в Україні!

11 вересня 2009, 16:11
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 вересня 16:11

Рік тому 19-річну рівнянку Ольгу Горецьку збила «Ауді Q7». Свідки стверджували, що дівчина йшла зеброю, коли її збив джип.

Катерина Крук, свідок: «Машина ехала очень быстро и я смотрю – нет человека, который переходил. И машина когда остановилась, отъехала, из машины никто не выходил».

Алла Удовиченко, сестра постраждалої: «Деякий час ніхто не виходив з машини, потім вийшло троє людей, один поїхав, двоє лишилися. З дверцят водія вийшов син Берташа».

Син колишнього нардепа Мирослав Берташ і тоді, і тепер будь-яку свою причетність до ДТП повністю відкидає. Мовляв, дівчинку збив його знайомий, а він просто прибув на місце пригоди підтримати друга та допомогти дівчині.

Віктор Кравцов, адвокат: «Мирослав Берташ, син народного депутата Василя Михайловича Берташа, до ДТП не причетний і за кермом автомобіля учасника дорожньо-транспортної пригоди не був».

Третього червня кримінальну справу за фактом тієї ДТП закрили. Мирослава Берташа визнали непричетним. Проте, не покарали й Ігоря Музику, що згідно з протоколом був за кермом «Ауді». Попри слова самовидців, судді визначили, що постраждала переходила дорогу у невстановленому місці.

Більшість справ про ДТП за участі дітей заможних батьків досі не закриті. Судові розгляди тривають роками. Такою стала й аварія в Криму річної давнини. Тоді «Бентлі» на великій швидкості вдарив мотоцикла «Сузукі». За кермом шикарної автівки був Віталій Файнгольд – син одного з найбагатших людей півострова.

Йосиф Файнгольд, батько водія «Бентлі»: «Что такое «Бентли» вы знаете? Даст чуть-чуть газу – он летит 100 километров, а он ехал 80 километров, когда видит на него мотоцикл едет. Он должен меры принять. Он бьется об бардюр и потом всё это понеслось».

25-річна мотоциклістка Ганна Мушуткіна загинула на місці пригоди. Справу за фактом ДТП порушили, втім досі винуватого не знайшли. Віталій Файнгольд весь цей час перебуває на підписці про невиїзд.

За схожим сценарієм судять і сина одеського чиновника Фелікса Петросяна. Розгляд справи вже півтора року регулярно відкладають. А хлопець, який розбив одинадцять автівок і спричинив смерть людини, весь цей час перебуває на волі.

Родичі загиблих у таких ДТП вже заморилися шукати правди в українських суддів і правоохоронців.

Василь Карпенко, батько загиблого в ДТП: «Сегодня убили моего отца, завтра убьют вашего ребёнка, со школы идти будет – переедут его. Беспредел пора останавливать. Нет дальше мочи терпеть это всё». // Марина Борисполець, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.