Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 16 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивство художника Олександра Бережного та його дружини. Подробиці

14 вересня 2009, 10:45
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 вересня 10:45

У Херсоні вбили відомого художника Олександра Бережного та його дружину. Подружжя знайшли у їхній квартирі. Причини вбивства невідомі - загиблі не мали ворогів, а цінні речі та гроші на забрали. 59-річний митець захоплювався альпінізмом, багато мандрував, а враження від побаченого передавав у своїх полотнах.

До міліції звернулася донька загиблих. Вона продовж дня телефонувала батькам на мобільний і міський телефони - ті не відповідали. Ніхто не відчиняв двері, коли стукали сусіди. Викликали міліцію, двері відкрили МНС-ники.

Олена Ренкас, керівник відділу УМВС в Херсонській області: «В квартирі на порозі побачили два тіла вбитих з наслідками насильницької смерті - відомого художника Бережного та його дружини. За попередніми висновками експерта, смерть подружжя настала протягом доби внаслідок черепно-мозкової травми, колотих та забійних ран голови. Зі слів доньки, нічого з цінних речей та грошей не викрадено».

Усі, хто знав подружжя Бережних, приголомшені тим, що сталося. Родина була неконфліктною.

Володимир Чуприна, голова Херсонської організації Національної спілки художників: «У нього не було особливих друзів, і особливих ворогів не було. Це людина така нейтральна, неконфліктна, виконує все, що стосується наших громадських зобов’язань. І для нас це дивно, шо його вбили. Він і мухи не образив ніколи».

За словами сусідки, нещодавно подружжя знімало кошти з банківського рахунку. Їх вони отримали після продажу квартири матері дружини. Припускають, що вбивство могло статися через гроші.

Таміла Божко, сусідка загиблих: «Ей лицо изуродовали, резали. Лицо порезано. Они у нее спрашивали, где деньги, а она не слышала, потому что ее слуховой аппарат лежал в стороне».

У міліції вважають, вбивство не через гроші, інакше злочинці поцупили б золоті прикраси, що лежали на видноті. Але не виключають, що злочинців могли наполохати і вони не встигли знайти те, що шукали. Баночка ікри, кава та бутерброди на столі свідчать - у день вбивства подружжя чекало на знайомого.

Таміла Божко, сусідка загиблих: «Я его видела. Он редко, но иногда Саше помогал вешать картины на выставку. Тоже какой-то врачихи сын, он сидел за убийство своей жены».

Міліція відкрила кримінальну справу за статтею умисне вбивство. Розслідування взяв на особистий контроль керівник обласного управління міліції. //Олена Ваніна, Андрій Танановський, Херсон, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.