Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чорні археологи не поділили зони розкопок

15 вересня 2009, 12:18
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 вересня 12:18

Один із чорних археологів Донецької області вирішив позбутися конкурента незвичним способом.

Місто Торез та його околиці – саме тут під час Великої Вітчизняної війни точилися запеклі бої. То ж не дивно, що сюди з’їжджаються «чорні археологи» для незаконного пошуку і продажу військових раритетів. З роками цих артефактів меншає, натомість копачів - більшає. Один з них вирішив позбутися конкурента, сконструював саморобну вибухівку й підкинув її під кооперативний гараж колеги.

Олег Обезинський, керівник вибухотехнічного відділу ГУ МВС України в Донецькій області: «Возле гаража было обнаружено воронку, от которой шли провода. Гараж был закрыт, увидели осколочные поражения ворот гаража и его небольшие окрестности».

Пораненого одразу доправили до шпиталю. Лікарі констатували - чоловікові пошкоджено голову, торс та гомілку. Правоохоронці завважили, що діяв не початківець.

Олег Обезинський, керівник вибухотехнічного відділу ГУ МВС України в Донецькій області: «Не начинающий, потому как нужно знать работу взрывного устройства и знать, от чего они взрываются. То есть подобрать определенные батарейки, в данном случае это аккумулятор, и замыкатель. Знать, какой принцип действия взрывного вещества и взрывного устройства в целом».

Досвідченого підривника незабаром викрили й затримали. На допиті в міліції він розповів - хотів лише налякати конкурента й пошкодити його автівку. А готувався до операції за всіма правилами військового мистецтва. Попросив пасерба перебратися в дівчину і вдосвіта встановити вбивчий пристрій в обумовленому місці. Хлопець усе зробив за наказом, проте від переляку забув затерти сліди.

Артур Лихоліт, керівник Торезького МУ міліції: «На ней был какой-то неестественный парик: светлого цвета, длинные волосы. На первый раз было видно, что цирковой какой-то, но и в то же время возраст, поведение, время нахождения вызвало у людей какое-то недоверие».

Натепер зібрано чимало доказів вини археолога-підривника. Його диверсійну операцію оцінюватиме суд. //Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.