Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Украдений відпочинок: у Полтаві викрили липову тураґенція «Мандарин»

15 вересня 2009, 13:38
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 вересня 13:38

У Полтаві з’явилася липова туристична аґенція з солодкою назвою «Мандарин». За кілька днів роботи двоє хлопців встигли пошити в дурні кілька десятків містян.

5 днів відпочинку у кримському фешенебельному готелі за 800 гривень. На таку пропозицію пристало багато полтавців, які забули - безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Людмила Москальова, постраждала: «Ми побачили це оголошення в жовтий газеті, а також вони були наклеєні на кожній зупинці. Ми побачили, прочитали, вирішили звернутися, що б придбати путівки, адже вони нам здалися – надзвичайно дешевими при таких гарних умовах».

Свою аферу двоє молодиків з Дніпродзержинська ретельно спланували. Один з них залишився в рідному місті - зробив липові документи про державну реєстрацію підприємця, оформив її на підставну особу. Далі створив сайт неіснуючої турбази «Мандарин» у Криму. Фото, що демонструють чудові умови відпочинку, спритник просто скачав з Інтернету.

Затриманий: «Та это не ноу-хау, так любой товар можно по предоплате продавать, а там можно уже всё что угодно продать. Остановился на турфирме, потому что сезон, как раз самый оптимальный вариант».

Другий аферист діяв уже безпосередньо на місці - в Полтаві. Хлопець орендував офіс, розвісив оголошення ледь не на кожній зупинці, розмістив рекламу в газеті. А ще взяв на роботу офісного працівника – дівчину, яка мала переконувати клієнтів укласти договір. Дівчина нічого не знала про оборудку.

Працівниця офісу: «Мне пришли и сказали – покажешь фотографии, расскажешь про базу. Говорит, если у тебя есть какие-то вопросы по базе, спрашивай, я тебе расскажу, а ты будешь просто это рассказывать».

На дешевий відпочинок клюнуло чимало людей. Ніхто з них і гадки не мав, якого кота в мішку врешті отримають.

Марина Глужникова, постраждала: «Мы спросили: «Почему такая цена?» Она говорит, что вы первые клиенты и вам идет скидка 50 процентов. Да, мы заплатили деньги. Первую часть мы заплатили вначале недели, а вторую часть в пятницу. Уже в понедельник должны были выезжать».

Працівниця офісу: «Ну, не все сразу соглашались заполнять договора, некоторые отказывались. Заключили мы 16 договоров, но в некоторых указывался не один, а несколько человек».

Агентство успішно пропрацювало тиждень. Але дедалі частіше люди почали цікавитися, чому офіс фірми такий убогий - лише кілька столів та стільців. Обурювалися, чому не видають чеки після оплати. А одна клієнтка взагалі розкусила шахраїв.

Затриманий: «На копії там була печатка, жінка почала придивлятися, а печатка була Дніпропетровської області, хоч зареєстровано підприємство в Полтаві. Вона зразу зрозуміла, що це липа, будем так казати, і почала вимагати гроші».

Гроші жінці шахрай віддав. І як тільки відчув, що запахло смаженим, забрав увесь виторг і зник. Утім, за деякий час правоохоронці таки затримали спритників. Чужі гроші молодики вже встигли протринькати. В міліції з цього приводу лише розводять руками.

Володимир Пасічко, помічник керівника Київського РВ в місті Полтаві: «Якби мешканці нашого міста, які укладали відповідні договори на організацію відпочинку, були більш уважніші – цей злочин можна було б попередити».

Обидва молодики заарештовані. Їх судитимуть за шахрайство. Для обох це вже не вперше. //Марина Борисполець, Олександр Петрушко, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.