Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Збіг обставин чи помста? У Дніпропетровську стався вибух

14 жовтня 2009, 11:37
Дата ефіру/події: Середа, 14 жовтня 11:37

13-те жовтня - чорний день для мешканців Дніпропетровська. 2007-го від вибуху газу в житловому будинку загинули 23 осіб. Є жертви й сьогоднішнього лиха. Збіг обставин чи помста?

Близько 9-ї години ранку в центрі Дніпропетровська на вулиці Харківській, 4 стався вибух. Здригнулася п’ятиповерхівка. Її мешканці не ушкоджені, загинув перехожий, дівчинка, яка була з ним, потрапила на лікарняне ліжко.

Згодом повідомили ім’я загиблого - це бізнесмен В’ячеслав Брагінський. Його фірма зводить будинок для 170-ти родин - постраждалих від вибуху в багатоповерхівці дворічної давнини. Сьогоднішня трагедія сталася неподалік оселі підприємця.

Федір Острий, свідок: «Я услышал взрыв… Пожарные приехали через 15 минут и неправильно тушили».

43-річний бізнесмен вийшов із будинку разом із донькою. До автівки вони не дійшли якихось 20-ть метрів. Спочатку причиною трагедії вважали витікання газу.

Андрій Кульбач, в. о. керівника ГУ МНС України у Дніпропетровській області: «Произошел разрыв… Причину сейчас устанавливают газовщики. Идет расследование».

А вже за кілька годин з’ясували - спрацював вибуховий пристрій.

Віктор Матвійчук, керівник експлуатаційного пункту «Дніпрогазу»: «Было прикреплено взрывное устройство к газовой трубе, вследствие чего было разрушено опорное устройство задвижки».

Знімальній групі «Свідка» вдалося зафільмувати предмети, які підтверджують версію спланованого вбивства. Рештки мікросхем, певно, від дистанційно-керованого вибухового пристрою, лежали в радіусі 70-ти метрів. Сам пристрій імовірно сховали за газовою трубою.

Уже порушено кримінальну справу за статтею - зумисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох людей. Якщо правоохоронцям вдасться затримати злочинців, їм загрожує ув’язнення на термін від 10 до 15 років або ж довічне. //Артур Терещенко, Олександр Самсонов, Дніпропетровськ, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.