Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сидіти довічно за ґратами - таке рішення суду у справі рівненького педофіла

14 жовтня 2009, 12:23
Дата ефіру/події: Середа, 14 жовтня 12:23

33-річного Олександра Войцовича визнано винним у вбивстві школярки й розбещені більше десятка дітей, зокрема й хлопчиків.

26 січня 2009-го року. 7-річну школярку в зашморзі знайшла мама. Що дитина наклала на себе руки - батьки не повірили. Правоохоронці одразу припустили - до її загибелі причетний педофіл. Адже того трагічного дня було присилувано ще одну дівчинку.

Ярослав Голомша, керівник УМВС України в Рівненській області: «Це є квартира. Підійшов, зателефонував, представився лікарем, увійшов у довіру до дитини. По свіжих слідах вдалося затримати. Була інформація, прикмети, фоторобот, орієнтування, що дала дівчинка».

Залякавши неповнолітню і задовольнивши свою хіть, злочинець пішов блукати містом з мотузкою в кишені. На вулиці й побачив маленьку школярку.

Олександр Войцович, засуджений: «Я побачив дівчинку, що йшла сама. Я завів її у сусідню кімнату, де хотів зв’язати. Я перекинув шнурок через двері, хотів закріпити краще, щоб вона не вивернулася. Я смикнув дверима, почув крик і гуркіт, злякався і вибіг».

Христина Вихотень, державний обвинувач: «Вину визнав частково, не визнає вину у вбивстві, каже хотів лише налякати її».

Уже після затримання Войцовича до міліції почали надходити заяви від батьків рівненських школярів. Діти зізнавалися, що їх розбещував невідомий чоловік, що називався лікарем. Вік постраждалих - від 7 до 12 років. Справ назбиралося більше десятка.

Христина Вихотень, державний обвинувач: «За фактами розбещення 8 потерпілих, серед яких 2 хлопчики, а то все дівчатка. За фактами замаху – 4».

Підозрюваний зізнався - домашні адреси своїх жертв довідувався з класних журналів.

Олександр Войцович, засуджений: «Я зайшов у 18 школу, де вкрав журнал, сховав під куртку і виніс у двір. Вирвав листки з анкетними даними учнів, журнал викинув на смітник. Пішов до телефону автомату і почав звонити».

Педофіла затримали не правоохоронці, а колишні випускники 11-ї школи. Парубки помітили, що невідомий на вулиці чіпляється до дівчаток. Скрутили зловмисника та викликали міліціянтів. По закінченню слідства осудний Войцович, який змалечку мав психічні розлади - схильність до педофілії - постав перед судом.

Анатолій Квятковський, голова судового засідання у справі: «Суд засудив Олександра Войцовича. Менше поглинається більшим, тому довічне позбавлення волі з конфіскацією усього майна засудженого». //Тетяна Корпусова, Олександр Терехов, Рівненська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.