Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині та на Київщині посадовців спіймали на хабарях

20 жовтня 2009, 13:34
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 жовтня 13:34

На Львівщині затримали на хабарі ДАІвця, а на Київщині - голову сільради ще й двох депутатів. Зловмисники намагалися використати своє службове становище для особистого збагачення, за що будуть суворо покарані. Докладніше - Андрій Герко.

Правоохоронець вимагав 1 500 грн. у львів’янина за те, що "закриє очі" на скоєне його сином ДТП. Та чоловік звернувся до служби безпеки. Упіймали перевертня на гарячому – під час передачі грошей. Та на цю мить хабарник виявився вже не ДАІвцем, а звичайним громадянином. За день до цього він звільнився з міліції.

Петро Франків, співробітник СБУ у Львівській обл.: "Громадянин звернувся до нас з тим, що інспектор дорожньої служби вимагає у нього півтори тисячі за не притягнення до адмінвідповідальності його сина за скоєння аварії. Ми перевірили інформацію і затримали його. На мить затримання він вже був звільнений з органів".

А на Київщині голова однієї із сільрад разом з двома місцевими депутатами вирішили поторгувати землею. Для цього вони підробили документи на приватизацію п'ятнадцяти гектарів громадських земель і зареєстрували липовим рішенням місцевої ради. Нові власники угідь ніякого відношення до села не мали, зате в гаманці лежала кругленька сума. Скільки вони заплатили хабарникам – нині з'ясовує слідство.

Ігор Забілик, керівник прес-служби СБУ: "Зловмисників затримали якраз після того, коли вони одному із земленабувачів передавали пакет документів, нібито він проживав довгий час на цій території, і йому виділялася безоплатно ділянка".

На хапуг чекає суд. За спробу збагатитися за рахунок чесних громадян їм світить тюрма.

Андрій Герко, Вікторія Балицька, Віталій Савенко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.