Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У шахтарському місті Антрацит впав житловий будинок

20 жовтня 2009, 14:02
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 жовтня 14:02

Надзвичайна ситуація на Луганщині, в шахтарському місті Антрацит. У центральній його частині впав житловий будинок. З місця події повернувся наш кореспондент Євген Соломін.

Олексій Руденко прожив у цьому будинку тридцять років. Зранку, коли йшов на роботу, помітив у стінах тріщини. Вирішив зайти до комунальників, щоб звернули увагу.

Олексій Руденко, постраждалий: "Утром встал – трещина в стене. Воды – полный подвал. Позвонил в горисполком. Никто ничего не принимает. Позвонили на работу и сказали, что дом рухнул. Долгое время дом был в аварийном состоянии".

Те, що в будинку було небезпечно жити, підтверджують і в мерії. Його зводили ще полонені німці одразу після війни. Міська влада пропонувала людям відселитися. Але ніхто не бажав.

В'ячеслав Саліта, міський голова м. Антрацита: "Дом был признан аварийным, и люди не хотели уходить из этих квартир. Квартиры большие, да еще гаражи".

З чотирнадцяти наявних в будинку квартир під завалами опинилися чотири. В решті помешкань МНС-ники заборонили людям мешкати через загрозу обвалу.

Олексій Тополов, керівник ГУ МНС в Луганській області: "В четырех квартирах проживает семь человек. Паспортизация призведена. Погибших нет! Дом обесточен, газ перекрыт. Жизнедеятельность в доме отсутствует. Пост МЧС работает до утра на случай, если произойдет обвал".

До місцевого гуртожитку евакуювали усіх мешканців. Мерія розглядає питання про їхнє тимчасове розселення в комуналках. Суми можливих компенсацій не обговорюють - немає коштів. Люди можуть розраховувати на грошові виплати тільки якщо квартири були застраховані.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.