Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині упіймали банду конокрадів

22 жовтня 2009, 12:30
Дата ефіру/події: Четвер, 22 жовтня 12:30

На Чернігівщині упіймали банду конокрадів. П’ятеро молодиків викрадали тварин у місцевих селян і пускали чотириногих на ковбасу. Як затримали зловмисників - у нашому наступному сюжеті.

У Михненків біда – нічні злодії викрали годувальника. Шестирічний кінь Орлик був для них мало не членом родини.

Наталка, постраждала: "Жалко нам дуже цього коника… Ми картоплю садили, осипали, сапували. І буряк возили, всю роботу, і у ліс по дрова… У селі коняка – необхідність".

Люди у розпачі звернулися до міліції. Виявилося - постраждали не тільки вони.

Валерій Костильов, керівник управління УМВС України в Чернігівській області: "Близько 5 місяців на території області почали зникати коні. Зверталися як голови сільськогосподарських підприємств, так і люди, які проживали на території області".

"Почерк" лиходіїв свідчив - діє добре організована злочинна група. Після тривалого розслідування правоохоронці дізналися, що до крадіжок можуть бути причетні п'ятеро парубків з Ніжина. Затримали усіх одночасно. Налякані хлопці опору не чинили й одразу почали свідчити.

Олексій, підозрюваний: "Товариші підказали, що так можна буде заробити. Ми виїжджали на другі райони і скоювали там крадіжки. Нас вивозили туди машиною, і ми крали коней, і приїжджали на конях уже".

Усіх викрадених коней зловмисники переганяли до лісосмуги на околиці Ніжина. Там їхній спільник одразу забивав тварин і вправно розрізав кінські туші. М'ясо здавали заготовельникові, а той переправляв його до Харкова - на ковбасне виробництво. З викраденої тварини кожен зі спільників мав до півтори тисячі гривень.

Валерій Костильов, керівник управління УМВС України в Чернігівській області: "Коли затримали групу, один з учасників групи показав місце забою тварин. На місці забою тварин виявлено 12 голів коней та їхні шкури".

На рахунку злодіїв – шістнадцять знищених тварин. Нині конокради в СІЗО - чекають на суд. Кожному з них загрожує чималий термін ув’язнення.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.