Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У селі Тарасівці на Київщині 71-річну пенсіонерку збив потяг

23 жовтня 2009, 09:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 жовтня 09:19

Поспішала на електричку, а потрапила на той світ. У селі Тарасівці на Київщині 71-річну пенсіонерку збив потяг. На цьому переїзді швидкість транзитних поїздів становить більше ста кілометрів за годину. Обставини трагедії з’ясовував на місці Олександр Дем’янчук.

Шлагбауми перекрили рух, лунає попереджувальний сигнал, а люди все одно йдуть через рейки. Така картина, принаймні на цьому переїзді, традиційна. О сьомій ранку тут ще й лунали крики.

Михайло Бігіч, керівник служби ЛВ міліції на станції Київ-Пасажирський: "Жінка 71 рік переходила переїзд на закритий шлагбаум. Її попереджали і черговий, і люди, і потяг сигналив, застосував екстрене гальмування, але вона не реагувала, видно, спішила".

Галина Петрівна, чергова на переїзді: "Вона йшла на електричку, але по цій колії йшов пасажирський поїзд, вона думала, що це електричка, тому що рано, був туман".

За словами залізничників, транзитні потяги на переїздах не гальмують. Іноді їхня швидкість сягає півтори сотні кілометрів за годину. Тому вижити після такої зустрічі з локомотивом неможливо. Приклад - трагедія в Тарасівці. Удар був такої сили, що жінку відкинуло на десять метрів. На своєму шляху постраждала знесла бетонну загороду. Смерть була миттєвою. За час роботи на переїзді Галина Петрівна надивилася чимало. Тож про черговий нещасний випадок говорить спокійно.

Галина Петрівна, чергова на переїзді: "Я вже вісімнадцять років працюю, часто попадають і йдуть під потяги самі - хлопець молодий пішов під поїзд, я йому кричу "поїзд", а він... Чоловік отам коло платформи присів - і поїзд поїхав".

Транспортна міліція постійно попереджає громадян бути уважними та обережними. Навіть почали карати. Щоправда, не на всіх це впливає.

Вадим Слободянюк, заступник керівника управління міліції на Південно-Західній залізниці: "За 9 місяців поточного року на ПЗЗ відбулося 233 травмування з громадянами. 185 людей загинуло. Нами було затримано 42 тисячі 480 особу, відносно яких було складено тільки протоколи, решта попереджені. Протоколи за перебування на залізниці, перехід у невстановлених місцях - це ті, хто не піддається профілактиці, і покарання невелике від 9,50 до 17 гривень штрафу".

За даними правоохоронців, у рейтингу найкривавіших залізничних станцій передують Дарницька, Фастівська, Вінницька та Ніжинська. Для зменшення сумної статистики будують різноманітні пішохідні переходи. Але й це не вихід. Адже, як свідчить останній випадок, люди шукають коротких шляхів, а знаходять смерть.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.