Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Україною котиться хвиля педофілії

23 жовтня 2009, 10:43
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 жовтня 10:43

Зґвалтовані малі. Україною котиться хвиля педофілії. Але тільки мізерна частина випадків наруги набуває розголосу. Здебільшого родини це намагаються приховати. Чому мовчать матері про злочини чоловіків - дізнавалася Олена Ткаченко.

Юрій, затриманий: "Я накрыл лицо ее одеялом, чтоб она ничего не видела, на кровать ее положил…"

Так чоловік розповідає про статевий акт. От тільки партнеркою його була десятирічна пасербиця. Ґвалтував її кілька разів. Дівчинка намагалася розповісти про це мамі, але та не повірила. Аж якось побачила сама. Тільки тоді жінка побігла до міліції.

Олег Захариш, слідчий Первомайського МВ міліції: "На простині та покритті дивану було виявлено плями сперми, при подальшому огляді було виявлено, що на животі в малолітньої були сухі плями сперми".

Нещодавно у Сімферополі 27-річний чоловік не посоромився зґвалтувати п’ятирічну дівчинку - як і в першому випадку, падчірку.

Геннадій Мальцев, керівник кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в АР Крим: "Проживала семья вроде благополучно, мужчина, который совершил данное деяние, находился с этой женщиной во втором браке".

Дружина була у відрядженні. Молодик добряче хильнув і поглумився над дитиною вночі. Вже зранку онуку побачила бабуся й отетеріла – розхристана, в синцях, та з повними страху очима.

Геннадій Мальцев, керівник кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в АР Крим: "Девочка пришла в какое-то нормальное состояние психическое, ну более-менее стабильное и указывает, что это было совершено этим человеком, которого мы задержали".

Гучного розголосу набувають лише кілька таких, справді диких випадків. Та вони не поодинокі.

Олександр Медведько, генеральний прокурор України: "Тільки за 9 місяців поточного року потерпіли від злочину 8 тисяч 362 неповнолітніх, у тому числі 110 – від зґвалтувань, зареєстровано 214 випадків розбещення неповнолітніх та 46 статевих зносин з особою, що не досягла статевої зрілості".

Але й ці цифри не відображають повної картини – стверджують фахівці. Факти ґвалтувань приховують. Іноді це роблять самі матері - не хочуть виносити сварок з хати. І то не єдина причина.

Юрій Ірхін, психолог: "Это боязнь потерять этого самого сожителя, более того, она поощряет свою дочь подрастающую, чтобы не потерять, это ее последний шанс".

Утім, замовчування проблему тільки посилить.

Юрій Ірхін, психолог: "Здоровый психически человек может совершить такие действия из-за просто-напросто извращенного мышления, либо из-за издержек воспитания".

Алла Андрійчак, директор Хмельницького обласного центру психологічної реабілітації: "Це найжахливіша форма насильства сімейного. І тут уже потрібно приділяти більше уваги особистісному зросту таких жертв. Заради того, щоб вони у подальшому не зненавиділи світ, не зненавиділи осіб протилежної статі".

Тож чи варто чекати, поки наруга повториться. Фахівці радять матерям дослухатися до своїх дітей. Якщо їхні слова непереконливі, можна звернутися до спеціалістів. Приміром, в столичну соціальну службу за кілька днів до весілля звернулася жінка з восьмирічною донькою. Дівчинка просила маму не одружуватись, бо майбутній вітчим до неї залицявся. Зі школяркою працювала психолог.

Оксана Сафронова, головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб: "У неї методи і по малюнках, і так психологічно, вона сказала – так, це правда була, там прийшлось і маму виводить".

Горе-нареченого не покарали. Однак таким чином уникнули майбутніх знущань. А ось справжніх ґвалтівників за ґрати відправляють. Щонайбільше років на п’ять, хоча й розбещувачам дітей ведеться там несолодко.

Олена Ткаченко, Світлана Скляренко, Святослав Мелешкін, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.