Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині викрили шахрайський конвертаційний центр

27 жовтня 2009, 12:16
Дата ефіру/події: Вівторок, 27 жовтня 12:16

Не склалося з власним бізнесом, допомогли чужому. На Дніпропетровщині, в Павлограді, четверо спритників створили конвертаційний центр. Викрити злочинців було непросто – шахраї вміло заплутували сліди.

Не силою гроші вибити, а хитрістю взяти. Вирішив боксер у минулому, а нині наркоман, і створив конвертаційний центр. Раніше судимий 28-річний чоловік знайшов однодумців – молодика та двох жінок.

Євген Доронін, керівник відділу податкової міліції у Дніпропетровській області: "Подошел он к этому вопросу очень серьезно. Снял офис в центре города, оборудовал системой видеонаблюдения, телевизор, средства телекоммуникаций… Имел возможность в любой момент покинуть этот офис незамеченным для охраны самого здания".

Десяток липових фірм, оргтехніка і трохи знань з діловодства. Робота закипіла. Завдання нехитре – перевести гроші за начебто надані послуги, зняти готівку та поділити. За два останні роки відмили сто мільйонів гривень. Клубок липових паперів податківці розплутували довго. Спеклися крутії на жадібності – клієнтів більшало, і інформація про спритників просто не могла оминути податківців. Під час чергової передачі грошей кур’єром усіх учасників оборудки взяли на гарячому. Офіс обшукали, увесь скарб вилучили.

Олександр Громадський, співробітник Управління податкової міліції у Дніпропетровській області: "В результаті проведення обшуку з незаконного обігу було вилучено майже один мільйон гривень готівкових грошей, сім печаток та штампів фіктивних підприємств, більше 300 незаповнених бланків".

Не пощастило на рингу, не склалося й з фінансами. То ж попереду у боксера-махінатора вже звична дорога – до виправного закладу.

Інна Дудченко, Дніпропетровська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.