Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині затримали браконьєрів, промисел яких "дахували" урядники

29 жовтня 2009, 12:07
Дата ефіру/події: Четвер, 29 жовтня 12:07

На Волині затримали браконьєрів, промисел яких "дахували" урядники. Спіймалися й ті, й інші. Перші - з сітками та гумовими костюмами, другі - зі службовим автомобілем.

Сергій Дмитрук, рибінспектор Старовижівського району: "Ми оперативно виїхали зі сторони, невідомої для порушників. Блокували своїм автомобілем "Нива" під’їзний шлях для "УАЗа", і тоді ми побачили, що рядом, як ви бачите, в річці троє осіб в ОЗК ловлять рибу волочком..."

Довкола - поля, вузька заплава Прип’яті й жодного стороннього ока. Коли браконьєрів затримували - вони не переймалися, адже в них урядницький "дах". Машина ж, що стояла за сто метрів від водойми, виявилася не порожньою, там і сиділи районні посадовці.

Сергій Дмитрук, рибінспектор Старовижівського району: "Сидів екологічний інспектор в УАЗі та голова районної ради УТМР у Старовижівському районі. Які спостерігали, виходить, за незаконними діями браконьєрів. Коли я почав відбирати пояснення в оцих горе-рибалок, вони кожен поодинці почали стверджувати, що ловлять рибу за проханням цих людей, які сидять в машині".

Та урядники відхрещувалися. Твердили, що теж були в рейді і за хвилину-другу мали затримати браконьєрів.

Василь Баран, працівник мисливського господарства: "Якщо люди знаходяться в рейді, то повинні присікати правопорушення зразу, як тільки виявили. Не чекати, щоб там більше риби наловили, щоб більше приписати штрафу, такі дії - недопустимі".

Посадовці могли б заперечити свою присутність поблизу Прип’яті - кажуть інспектори. Але не поталанило - є знімки. Їх устиг зробити кореспондент місцевої газети, котрий теж перебував у рейді. На світлинах добре видно налякані обличчя обидвох урядників.

Чоловіки переконують - їх отак спіймали через недоброзичливців.

Микола Бащук, голова товариства мисливців та рибалок Старовижівського району: "Він перед тим взяв телефон і каже: "Запишіть, що я в рейді". Його записали, він у парадній формі. Ми сіли в машину, почали їхати. Об’їхали зі сторони Любохин, подивилися у бінокль. Дивимося - там купорошаться. Ми їдемо УАЗом помаленьку, не доїжджаємо метрів 100-200. Стали за корчем, але бачимо - вони тягнуть. Подивилися на нас - і добре.

Хто насправді винен і кого карати - вже з’ясовує прокуратура. Інспектори ж переконані - справу, певно, замнуть, а потім покладуть до архіву за браком доказів. Тож браконьєри на посадах дістануть хіба що нервові розлади.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А вы что вместе с ним ехали и их поймали на гарячем. Ведь их он здать не мог.
Виталий 27.08.2016, 22:38 ответить
Седевший за изнасилование, сам участвующий в подобных случаях крышования на той же реке из теми кого и поймал факт 100 процентный, есть сведетели. Интересно как он подставил Бащука если он может его здать. Он в курсе всег его дел, а тем более Выгерыч. Это гнездо нужно сажать вместе кто поймал и кого.
Бащук 27.08.2016, 22:16 ответить
Четыре главных браконьера не поделили што то( Дмытрук главный, Баран, Бащук, и пенсионер главнейший эколог бывший Выгэрыч). Вопрос дерутся за власть? Раньше все вместе убирали конкурентов. а сейчас друг друга.
Виталий 27.08.2016, 21:27 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.