Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Луганські міліціонери заперечують свою причетність до побиття невинного хлопця

12 листопада 2009, 10:00
Дата ефіру/події: Четвер, 12 листопада 10:00

Оперативно відреагувала міліція Луганщини на матеріал "Свідка", в якому йшлося про побиття в обласному управлінні МВС Володимира Писаренка. Нагадаємо, 20-ти річний юнак опинився на лікарняному ліжку зі струсом мозку та численними синцями на тілі. Хлопець заявив, що його катували правоохоронці.

Володимир Писаренко, постраждалий:

- Говорят, пиши, что ты к сотрудникам милиции никаких претензий не имеешь, а травмы получил в зале бокса. Я сначала писать не хотел. Они опять начали меня бить. Прям прыгать по спине пятками. И сказали, если куда обратишься - подкинем наркотики, патроны. Сотрем тебя с лица земли.

За словами постраждалого Володимира Писаренка, саме так відбувалося його спілкування з правоохоронцями. Однак довести факт свого побиття хлопчина не може й досі.

Тетяна Погукай, керівник відділу ГУ УМВС України в Луганській області:

- Прокуратура Міловського району отказала в возбуждении уголовного дела по делу Писаренко в связи с отсутствием состава преступления.

Владислав Кравченко, правозахисник:

- С точки зрения действующего законодательства, прокуратура Меловского района, где проживает гражданин, не вправе с точки зрения своих полномочий не вправе принимать решения о законности действий работников областной милиции. Это компетенция только прокуратуры области.

Наразі обласна та Генпрокуратура жодних оцінок цій події не давала. Розслідування співробітників внутрішньої безпеки фактів катування не виявило.

Валерій Архипов, помічник міністра МВС:

- Он говорит, что было. Сотрудники милиции говорят, что нет. И поверьте, что если бы были факты, они стали бы известны. Опять-таки, тут может быть проблема в том, что если бы Писаренко сразу бы обратился и сказал: да, у меня есть претензии к сотрудникам милиции, - то понятно, что сотрудники, если бы подтвердилось, понесли бы наказание.

Правозахисники кажуть, що така поведінка правоохоронців цілком прогнозована.

Владислав Кравченко, правозахисник:

- То, что работники внутренней безопасности и инспекции по кадрам не нашли незаконных действий - это вполне закономерно. Ведь редко бывают случаи, когда конкретный работник милиции может указать на виновность или определенные незаконные действия своего сотрудника. Как правило, это корпоративные интересы, которые лоббируются на коллегиальном уровне. Это закономерно.

Тим часом, за словами постраждалого, після оприлюднення фактів катування, у лікарні, куди він звертався за допомогою, почали відбуватися дивні речі. Завідувач відділення чомусь терміново виїхав у Росію, а медична картка побитого зникла. Тож крапку в цій історії ставити зарано. 

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.