Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шість років минуло - але вирок за вбивство ще не винесено

12 листопада 2009, 12:52
Дата ефіру/події: Четвер, 12 листопада 12:52

До програми "Свідок" звернувся 30-річний чоловік, що вже сьомий рік перебуває у слідчому ізоляторі. Затриманого та двох його приятелів підозрюють у вбивстві трьох людей, проте суд і досі не виніс їм остаточного вироку.

Ніч проти п’ятнадцятого серпня 2003-го поділила життя цих людей на «до» й «після». Саме шість років тому троє тоді ще юнаків заїхали по цигарки до сільського бару неподалік Кіровограда. Тоді там відпочивала компанія місцевих. Поява незнайомців їм не сподобалася, тож почали чіплятися. Чотирьох п’яних розбишак не зупинило навіть міліційне посвідчення одного з гостей.

Володимир Комар, підозрюваний:

- У нього вирвали це посвідчення працівника міліції і зламали, проігнорували повністю представлення. Почали нас жорстоко бити. Мене вдарили в затилок. На якісь хвилини я втратив свідомість. Винесли мене на вулицю і я буквально почав благати - зупиніться, що ви робите! Мені вибили зуб і в мене з носа кров пішла.

Бійку вдалося зупинити лише після втручання місцевого персоналу. Володимир та його друзі скористалися нагодою, ускочили до своєї автівки й подалися геть із села. Встигли проїхати кількох кілометрів, як їх наздогнала біла Волга. Її водій і троє пасажирів були налаштовані рішуче.

Володимир Комар, підозрюваний:

- В одного я помітив металеву трубу, інший вийшов із пляшкою, він надбив її об кам’янисту дорогу. Почали кричати: "Ну що, хлопці, приїхали? Зараз будемо вас хоронити".

Скільки тривала та кривава бійня - ані Володимир, ані його приятелі не пам’ятають. Коли отямилися - їхні кривдники лежали на дорозі без ознак життя. Закривавлені парубки допленталися до свого авта й подалися до міста. А вже вранці по них прийшли міліціянти, бо троє учасників бійки померли на нічній дорозі. Хто винен у тій трагедії - досі не відомо. За шість років суд так і не спромігся поставити крапку в цій справі. Батьки підозрюваних уважають - їхні діти ні вчому не винні, вони оборонялися.

Наталія Дмитрівна, мати підозрюваного:

- Такого я не могла навіть придумати, тому, що це не можливо. Він у мене людина віруюча , читає духовну літературу. Не впав духом, він бореться. Каже: "Мама, я не винен. Я просто жертва ситуації".

На думку родичів підозрюваних, супротивна сторона навмисно затягує ухвалення остаточного вироку. Численні перенесення розгляду справи й дорозслідування тільки для того, щоб їхні діти якнайдовше сиділи за ґратами. Близькі ж загиблих це категорично заперечують. Кажуть, хочуть справедливості.

Микола Неділько, суддя апеляційного суду Черкаської області:

- Справа тривалий час не розглядалася з об’єктивних причин. Під час літа всі були у чергових відпустках. З сьогоднішнього дня справа буде продовжувати слухатися на протязі 5 днів.

Після того, як справою про трагічну бійку на Кіровоградщині зацікавилися журналісти "Свідка", суд пришвидшив розслідування. Найближчими днями має опитати всіх свідків, а вже за два тижні - винести остаточний вердикт.

З Кіровограда. Андрій Герко, Ігор Молчанов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
в 2011 ребят ни за что осудили на 13 лет
danilov 20.05.2012, 08:30 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.