Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Лікарі дозволили чоловіку померти від пневмонії

12 листопада 2009, 13:27
Дата ефіру/події: Четвер, 12 листопада 13:27

Вчасно викликати лікаря - і не страшний смертельний вірус. Це впевненим тоном постійно повторюють політики та й самі медики. Проте люди, котрі втратили близьких під час епідемії, вже не ймуть віри цим словам.

Уже другий тиждень ці дві жінки - свекруха й невістка - намагаються збагнути, хто ж винен у тому, що їхній син та чоловік, 42-орічний стоматолог Костянтин Жегар у 21 столітті помер від пневмонії. Причому, в лікарні, куди потрапив на третій день після того, як занедужав на грип.

Наталя Жегар, дружина померлого:

- Я рахую що, можна було його врятувати, якби одразу взяли у реанімацію, інтенсивна терапія.

Наталя викликала швидку, коли чоловік почав задихатися, а у грудях дуже боліло. Він навіть не міг уже ходити, та в лікарні, куди привезли пацієнта, рятувати його не поспішали. 

Наталя Жегар, дружина померлого:

- Від другої до шостої вони не знали куди його приткнути. А людина лежить на тих носилках… Втрачено було 4 а може й більше годин.

Костянтина поклали до загального відділу, визначили діагноз - двостороннє запалення легенів - і приписали антибіотики. Це безглуздо за вірусної пневмонії, вважає мати, що сама лікарка.

Лариса Жегар, мати померлого:

- Я казала лікарю: ви знаєте, йому щось гірше від тих антибіотиків. Я йому предложила ряд антивірусних препаратів. Давайте попробуєм - "Ну, то пізніше. А ви знаєте що він на фінішній прямій?". Так не можна казати матері.

І мати, і дружина, розуміючи, що згасає їхня найрідніша людина, впродовж двох днів просили лікарів покласти Костянтина до реанімації. Туди чоловіка перевели лише через день, і в останні години його життя.

Лариса Жегар, мати померлого:

- Спочатку сказали, що немає місця. Ну, нема у нас місця і все.

Наталя Жегар, дружина померлого:

- Я плачу: попробуйте, він дуже просить. І він тоді вже в такому пізньому періоді відправляють у реанімацію… Ага, ще список написали препаратів, які треба купити. Я витрачаю купу грошей, я купляю всі ті препарати я прибігаю з щасливим лицем в ту реанімацію і дзвоню, і кажу - я принесла ліки. "Не треба - він помер".

Неправильне та не своєчасно розпочате лікування могло спричинити смерть Костянтина, припускають рідні. Водночас медиків не звинувачують - адже, вони самі є заручниками безвідповідальної держави, що не готова до епідемії каліфорнійського грипу.

Наталя Жегар, дружина померлого:

- Мені здалося в той момент, що нікому не потрібна та людина вмираюча, і та людина, яка з нею. Я як на безлюдному острові.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк. Львів. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.