Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сумські шахрайки за тиждень обібрали трьох пенсіонерок

13 листопада 2009, 11:06
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 листопада 11:06

На Сумщині затримали чергових шахрайок. Лише за останній тиждень вони обібрали трьох пенсіонерок. Одну з бабусь навіть змусили збирати гроші в сусідів. Тепер з пенсії повертатиме позичені чотири тисячі гривень.

Надія Дмитрівна показує кімнату, яку хотіла здати квартиранткам. Дві молодиці озвалися до неї просто на вулиці. Сказали, шукають житло днів на десять. За дах над головою готові заплатити тисячу гривень. Самотня бабуся вирішила: разом веселіше, та й зайвий заробіток не завадить.

Надія Дмитрівна, постраждала:

- Еще завела их на кухню, еще чай... Ну, гостеприимная женщина оказалась, напоила их чаем. Всё, и они зашли в спальню: одна на одну койку, другая на другую села. Ну и стали они рассказывать своё: как они там приехали…

Жінки вправно брехали Надії Дмитрівні про свої бізнесові справи. Немов, завинили податківцям чималу суму. Чи не знайде господиня, у кого позичити? Вже наступного дня гості обіцяли борг повернути. Бабуся швидко зібрала по сусідах чотири тисячі гривень.

Надія Дмитрівна, постраждала:

- Как будто они меня чем-то околдовали. Как я могла чужим идти занимать деньги? Потом только до меня доходило что-то, когда они ушли: они же ни телефона моего не взяли, ни квартиры, ни дома. Я вообще ревела здесь в рёв.

Надія Дмитрівна стала першою, кого ошукали у такий спосіб. Зазвичай, шахраї представляються працівниками соціальних служб. До Меланії Антонівни, наприклад, прийшли, аби допомогти обміняти старі гроші на нові. Їх нібито ось-ось мали ввести в обіг.

Меланія Антонівна, постраждала:

- Деньги лежать у конверте, например, тут. Вона, заявление, те, що писала, подає мені якраз в лицо. Каже: «Оце Ваша подпись?» Оце так вона делала. И цей конверт вона спрятала, а в неї вже готовий був. Трошки розірвала, а тоді глянула, а тут ціла куча нарізаних, нарізаних...

Бабусю надурили майже на п’ять тисяч гривень. Бажаючих привласнити заощадження літніх людей з кожним днем більшає. Від початку року лише в Сумах зафіксовано більше сотні таких випадків.

Володимир Кузьменко, керівник відділу Сумського МУ міліції:

- Шахраї постійно вдосконалюються і видумують все нові й нові способи, як одурити людей. Якщо узагальнити, то, як правило, шахрайство вчиняють жінки. Як правило, це дві жінки середнього віку або молоді, до 30-35 років. Охайно одягнені вони, приємно спілкуються.

Міліціянти радять: незнайомців на поріг ліпше не пускати. І жодних розмов чи, Боже збав, грошових операцій, доки не з'ясували, хто ж, власне, завітав у гості.

Володимир Кузьменко, керівник відділу Сумського МУ міліції:

- Якщо незнайомі люди представляються робітниками ЖЕКів, різних соціальних установ, варто подивитися їхнє посвідчення, переписати прізвище, ім'я, по-батькові. Подзвонити в цю установу, з'ясувати, чи дійсно направлялися з цієї установи до Вас їхні працівники.

Надія Дмитрівна віддала усі свої заощадження, а борг перед сусідами однаково лишився. Каже, шахраї на старість позбавили не тільки копійки, а й довіри людям.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.