Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі від постріла в голову загинув український вояк

18 листопада 2009, 10:55
Дата ефіру/події: Середа, 18 листопада 10:55

Загинув український вояк. Пістолет Макарова був у руках капітана, а від кулі помер солдат. Нещасний випадок стався у військовій частині на Одещині.

Прикрий випадок стався в механізованій бригаді армійського корпусу, під Одесою. Кулю в голову дістав 18-річний солдат Антон Морозов. До трагедії, вважають, причетний тамтешній капітан: саме за ним закріплено зброю, з якої пролунав фатальний постріл. Імовірно, кажуть у прокуратурі, то була бравада перед новобранцем. Капітан таким чином доводив свою вищість.

Микола Фещук, військовий прокурор Південного регіону України:

- Зараз позиція капітана така, що він цією зброєю, як він виражався, "балувався", тобто якимсь чином пробував щелкати, передергуючи цим пістолетом, а потім потерпілий, якоби з його слів, взяв цей пістолет і зробив постріл.

Загиблий солдат родом з Миколаївщини, у війську встиг прослужити лише півроку. Підозрюваний під арештом. Обох військовиків характеризують позитивно. Що саме сталося того вечора в казармі - напевно, сказати ніхто не може.

Ігор Олійник, командир військової частини:

- Антон виконував обов’язки чергового по батальйону. Під час спілкування з черговим по частині, в чергового по частині була зброя, пістолет ПМ, і я не можу пояснити, чому вона оказалась у Антона в руках, але справа заключається в тому, що це сталось через вогнепальне поранення в область голови його пістолета ПМ.

У військовій прокуратурі обіцяють об’єктивне розслідування. Поки що збирають докази, щоби з’ясувати обставини інциденту. Кажуть, усе залежатиме від експертиз. Після того справу передадуть до суду.

Микола Фещук, військовий прокурор Південного регіону України:

- Якщо це навмисне вбивство, то міра покарання там - до довічного позбавлення волі, якщо ж це необережне, - там дещо інша міра покарання. Ну, а поскільки ми порушили і по необережному поводженні зі зброєю, і по порушенням правил чергового, то єсть внутрішньої служби, оскільки він був капітан черговий по частині, тому вже суд визначить яку він рахує міру покарання.

Для батьків загиблого солдата втрата сина - жахлива трагедія. Цьогоріч в українській армії це вже другий такий випадок. За схожих обставин у Луганську загинув службовець внутрішніх військ.

З Одещини Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.