Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганській області для борделів вербували неповнолітніх дівчат

18 листопада 2009, 12:24
Дата ефіру/події: Середа, 18 листопада 12:24

Луганщина потерпає від вербувальників. Поклали око на українських дівчат сутенери із сусідньої Росії. До проституції прагнули залучити неповнолітніх дівчат. У борделях на них завжди гарний попит.

Контрольно-пропускний пункт "Ізварине", Харківщина, кордон із Російською Федерацією. Цим двом дівчатам залишалося бути на території батьківщини лічені хвилини. Ще трохи - і подальша їхня доля, а може й саме життя було б під знаком питання. Двоє росіян на території України шукали живий товар, аби вигідно продати в борделі Камено-Шахтинська - міста в Ростовській області.

Євген Клеван, старший оперуповноважений ГУ МВС України в Луганській області:

- Запугивали, силой вывозили без их согласия, нелегально вывозили, обещали сказочные деньги.

Сперечатися з кремезними чоловіками, вочевидь, було марно. Вони - сутенери з багатим досвідом.

Євген Клеван, старший оперуповноважений ГУ МВС України в Луганській області:

- Вовлечение в занятие проституцией несовершеннолетних, за групповое изнасилование неполнолетних, тяжкие телесные повреждения.

За такі злочини їх розшукують у Росії. Тож тамтешні правоохоронці допомагали українським колегам у пошуках злочинців. Сутенерів переслідували дві доби. Врешті на кордоні їх затримали. А на цих кадрах ще один їхній колега - тридцятичотирирічний громадянин Росії.

Ігор, затриманий:

- Предлагал работу девчонкам в сфере сексуальных услуг.

Щоправда, затриманий запевняє: він простий брянський таксист. А в Україну приїхав не повій шукати, дружину провідати й родичів. Ідея завербувати дівчат виникла, говорить, спонтанно. Згадав, як знайомі москвичі пропонували підзаробити: схилити до розпусти кількох вродливих українок.

Ігор, затриманий:

- Пиво стояли, пили, что тяжело с девушкой познакомиться. Она пиво пьет, я пиво пью, подошли, разговорились, я предложил, сказала, подумает. Я с одной договаривался, а она пришла с подругой.

Вочевидь, не від легкого життя сімнадцятирічна й дев’ятнадцятирічна луганки погодилися на переїзд, ще й до борделю.

Євген Клеван, старший оперуповноважений ГУ МВС України в Луганській області:

- Среди круга своих знакомых, как правило, неблагополучные семьи, где родители употребляют алкоголь, девушек-сирот, у которых нет родителей.

Сутенер обіцяв гідну зарплатню, безкоштовне житло, цілодобову охорону. Та й сама робота - наче шоколад: статевий акт тільки за згодою дівчини й тільки з презервативом. Однак перевірити, чи правдиві ці обіцянки, жінки не встигли: спритника затримали прикордонники. Проти нього порушили кримінальну справу.

Роман Парохин, старший слідчий ГУ МВС України в Луганській області:

- Торговля людьми, совершенная против несовершеннолетней гражданки Украины. Данная статья предполагает от 5 до 12 лет с конфискацией имущества.

Олена Ткаченко, Тетяна Погукай, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.