Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українців годують напівфабрикатами, виготовленими в антисанітарійних умовах

19 листопада 2009, 13:16
Дата ефіру/події: Четвер, 19 листопада 13:16

Спеціально для любителів півфабрикатів. Щоправда, цей матеріал не для людей зі слабкими нервами. Адже навіть кореспонденти "Свідка" ледве пережили побачене.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Тут смердить гірше ніж у самому пеклі. А пельмені виробляють власними руками. Таку продукцію споживають 16 регіонів України.

Щоб на пельменьки дощ не капав, над ними ремонтують стелю. Її шматки - падають донизу. А в цеху, де продукція зберігаються, бігають коти. Тут у них і туалет.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Пельменьки і інша м’ясна продукція, що тут вироблялася, робилася із м’яса, яке лежить от просто на підлозі. Тільки й хочеться побажати: смачного, панове!

А тут - вручну роблять бендерки. Медичних книжок тутешні працівники ще не мають, та й працюють майже всі без рукавичок. У таких умовах виготовляють шістсот тонн продукції. Коли з перевіркою приїхали обласні санітарні лікарі з правоохоронцями - просто очманіли.

На більшу частину м’яса взагалі немає документів. От і заборонили підприємству працювати, аж доки всіх вад не усунуть. Лише після роботи над помилками лікарі можуть дати добро на відновлення виробництва. Та підприємці й не думали його припиняти.

Питати нікого, чому не виконується постанова. Заступник директора по виробництву зачинився і не хоче відчиняти. Не бажає давати коментарі з цього приводу. На правоохоронницькі барикади кидається не директор, і навіть не його заступник, а завідувач складу.

Завідувач складу:

- Мы устранили все недостатки, которые нам сделали. Ну мы же устранили! Вчера работала ветерслужба. Давайте почитаємо - роботи можуть бути відновленні за рішенням ветеринарного лікаря області.

Працівники плачуться - іншої роботи в селі не знайдуть. На собі сорочку рвуть - продукція хороша. "І що ті санітарні лікарі в ній знайшли?"

А підприємство закривати ніхто й не хотів, самі напросилися, кажуть правоохоронці. Якби власники підприємства дослухалися до попередніх зауважень - зелене їм світло.

Єгор Бодров, заступник керівника відділу ГУБОЗ у Київській області:

- Основна на даний час причина призупинення діяльності - це виявлення цих порушень, але ми їх виявили, написали припис. І протягом двох днів, перший день перевірки - це понеділок, продовжили працювати, і в зв’язку виявлення такого факту має бути повністю призупинена їх діяльність.

А ще правоохоронці погрожують кримінальною справою. Але проти кого саме її порушать - поки не розповідають. Однак обіцяють: травити українців зіпсованим м'ясом не дозволять.

Борис Сачалко, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.