Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Компанія п'яних дорослих віддухопелила та пограбувала підлітка

20 листопада 2009, 11:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 листопада 11:07

Таке сталося на Волині. Підліток зайшов до сільської крамниці купити мінералки. Місцевим пиякам не сподобалися хлопцеві манери. Тепер у нього струс мізку й нервовий розлад. 

Владислав Цихович, постраждалий:

- Я лежав, а вони мене копали. Хтось дуже сильно вдарив, що я через забор в озеро скотився.

Студентові технологічного коледжу лише 15. Каже, десятихвилинну екзекуцію ледве витримав. Про ту сутичку й досі нагадують гематоми, різкий біль у спині, запаморочення. Історія з озером, пригадує підліток - це вже фінал "знайомства" з пияками, коли дорослі відібрали і телефон, і гроші. А спершу було слово.

Владислав Цихович, постраждалий:

- Зайшов води мінеральної купити. Вони щось там почали приставати. Я з одним розмовляв, а другий підійшов: "що ти там з ним говориш?". Я кажу: я там з ним нормально говорю, а він почав вознікати. Потім…ну, дали мені. Я впав.

Знесилений, мокрий, та ще й у крові Владислав прийшов додому аж надвечір. Від села, де шукав роботу автослюсаря на час шкільного карантину, до Луцька - 7 кілометрів пішки. Мати хлопця досі дякує Богові, що вберіг її дитину від загибелі. Каже, щойно син оклигав, написала заяву до міліції.

Ірина Цихович, мати постраждалого:

- Був сильно розбитий ніс. Дуже велика гематома була на затилочній частині голови так, що доторкнутися лікар сам не міг - дитині дуже було боляче. Зробили томограф, сказали - легкий струс.

Кривдників неповнолітнього шукали менше доби. Нині всі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Про скоєне шкодують: мовляв, були агресивними, бо напилися.

Віктор, затриманий:

- Ми святкували День народження друга. Випили трошки. Пішли за одним хлопцем, щось нам не сподобалося. Побили його, забрали телефон і 10 гривень. Жалію, що таке зробив, був неправий, звичайно. Але вже нічого не зробиш.

Розбишаки збагатилися на 110 гривень. Телефон Владислава наступного дня продали. Вторговане - пропили. Тепер відповідатимуть за скоєне.

Ігор Муковоз, керівник Ківерецького РВ міліції:

- Порушена справа по хуліганству за 296-ю і по розбою. Тобто, їхні дії кваліфікуються: одні особи наносили лише тілесні ушкодження і будуть притягнуті до відповідальності за статтею "хуліганство", а інші особи, які безпосередньо це робили, будуть притягнуті і за хуліганство, і за розбій, за викрадення грошей і нанесення тілесних ушкоджень.

Та що буцегарня кривдників сина виправить - мати побитого хлопця сумнівається. Каже, було б ліпше, якби оштрафували.

Ірина Цихович, матір постраждалого:

- Я рахую, що вони повинні відшкодувати нам моральні збитки. Того, що це тяжко для дитини. Вже я про себе мовчу. Я прежила: дві ночі не спала, ходила дивилась чи дитина дихає, бо це голова. Не рука, не нога - голова, а жити з цією головою йому ще усе життя.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.