Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі випадковий свідок запобіг пограбуванню аптеки

20 листопада 2009, 09:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 листопада 09:28

В Одесі погорів аптечний грабіжник. Озброєний пістолетом нероба нападав на фармацевтів. Сподівався заробити на тих, хто заробляє на епідемії. Злочинові завадив небайдужий свідок.

Лихо сталося о восьмій вечора. Аптекарка забрала з каси дві тисячі гривень і вже збиралася зачиняти приміщення - аж тут до зали увійшов молодик. Незнайомець одним махом перескочив скляний прилавок, але грошей не знайшов. Жінка, тим часом, встигла вибігти на вулицю й заволала про допомогу. Грабіжник подався за нею, вже надворі намагався вирвати сумку. Все відбувалося на очах Віталія - і він кинувся рятувати постраждалу.

Віталій Чичкалюк, свідок:

- Фармацевт выбегает из аптеки, за ней бежал человек, который догнал ее буквально за вот этим углом сразу, и начал отбирать сумку. С этого момента я начал бежать, он не видел меня, он спиной находился ко мне. После нескольких ударов он упал. Дальше я не трогал его, но стоя рядом с ним, он лежал на земле, вытащил пистолет и сделал несколько выстрелов. Первый прошел вдоль по куртке по касательной. Второй выстрел - я успел направить его руку в землю.

Віталію дивом вдалося уникнути поранення. Каже - врятував цупкий пуховик, у якому застрягла куля! Коли разом з охоронцем сусіднього магазину доправили злодія до міліції, виявилося, що там на нього вже чекають. Чоловіка розшукували за пограбування сусідньої аптеки.

Сергій Климентьєв, старший оперуповноважений Приморського РВ міліції м. Одеси:

- Должен был деньги, не собирался работать, стоял твердо на преступном пути. То есть, длительное время не работал, употреблял наркотики. Родители его поясняют, что он в свое время набирал кредиты, употреблял наркотические вещества, то есть, жил на широкую ногу.

Раніше засуджений одесит недарма зробив ставку на аптеки: був переконаний, що саме там зараз - найшбільша виручка. Не дарма ж у країні епідемія.

Затриманий:

- Я пытался забрать деньги у работника аптеки, который выбежал из аптеки, я бежал за работником аптеки, хотел забрать у нее деньги. Но в этот момент подбежал молодой человек. Я очень извиняюсь перед этими людьми и буду отвечать.

Підозрілого молодика бачили в аптеці ще до злочину. Напередодні він заходив по антидепресанти, яких не було в продажу. Тоді він навмисне приглядався до каси, кажуть фармацевти.

Александр Чичкалюк, адміністратор:

- Это не случайность, он не просто так шел. Вот Канатная, на Пушкинской аптека, следующая наша. Следующая, наверно, была бы на Екатерининской. - Он все подряд хотел грабить? - Получается так, что да. С перерывом в неделю.

Власники аптек уже збираються посилити охорону, адже торгівля ліками стає не стільки прибутковою, скільки небезпечною.

З Одеси - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.