Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Миколаївщині двоє молодиків грабували одиноких старих

20 листопада 2009, 09:53
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 листопада 09:53

Уночі вдиралися до будинків і били безпорадних людей. Тривалий час нападників навіть не шукали, бо налякані жертви боялися звертатися до правоохоронців. 

Дід Анатолій на лікарняному ліжку. Його привезли вночі, у тяжкому стані.

Микола Зелінський, завідувач відділення Первомайської центральної лікарні:

- Диагностировано перелом трех ребер справа, двойной перелом трех ребер с разрывом правого легкого с осложнением правосторонним гемопневмотораксом.

Старенький нещодавно поховав дружину. Жив тихо і самотньо у власному будинку. Та до хати прийшло нове лихо. Пізно вночі увірвалося двоє молодиків та почали вимагати гроші.

Анатолій, постраждалий:

- Давай гроші! Я кажу - откуда у мене гроші, я бабку полтора місяця як поховав, звідки гроші, сам ще в долгу остався. Давай тыщу рублів! Я кажу у мене немає. Завалили і давай ногами бить мене сюда по ребрах.

Грошей непрохані гості не знайшли. Але з порожніми руками йти не збиралися. Обчистили холодильник, прихопили будівельні інструменти. Облич нападники не ховали, грабували не вперше, покарання не боялися. Жертвами вибирали самотніх пенсіонерів. Знали: не буде ані опору, ані розголосу. Налякані старі до міліції не поспішали. Грабіжницька хода містом припинилася, коли постраждалий упізнав одного з нападників. Пенсіонери шоковані: злодієм виявився їхній головний помічник. Одиноким людям він завжди пропонував допомогу: город прополоти, дров наколоти. Віддячували хто як міг - хто харчами, хто грошима. За більшою винагородою молодики приходили вже вночі.

Олександр Красиловський, керівник Первомайського МВ міліції:

- На сегодняшний день шесть преступлений, которые совершены этой группой, у нас выяснены, потерпевшие установлены, материалы собраны, по ним возбуждены уголовные дела, люди арестованы, находятся в ИВС.

Правоохоронці не виключають - жертв може бути й більше. Прочісують увесь приватний сектор у пошуках постраждалих. Утім, достукатися до пенсіонерів важко, відчиняти двері самотні люди тепер не поспішають.

Інна Дудченко, Владислав Гнатенко, Миколаївська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.