Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правоохоронці: Методи роботи кишенькових злодіїв постійно вдосконалюються

23 листопада 2009, 13:03
Дата ефіру/події: Понеділок, 23 листопада 13:03

Бережіть кишені. Пішли чутки, що у транспорті прогресує новий тип кишенькових крадіжок. Злодії, начеб то, працюють під прикриттям букетів. Це все фантастика, кажуть міліціянти, і сам факт таких крадіжок спростовують. Проте додають: втратити гаманець через неуважність таки можливо.

Про кишенькових злодіїв Артем знає не з чуток. Кілька тижнів тому в метро в нього вкрали телефона.

Артем, мешканець Києва:

- Я положил в карман его, а они просто его вытащили. Их человек 8 зашло. Я так не обратил внимание, и просто его украли.

"Кому, як не водіям автобусів знати, як кишенькові злодії працюють,"- сміється Михайло. Заходять здебільшого гуртом: через задні двері. Проїжджають зупинку і виходять. Гаманці вже без грошей викидають.

Начувайтеся, злодії, якщо ви на маршрутника Віталія натрапите. Він їх упізнає одразу і їхній справі не потуратиме.

Віталій, водій автобуса:

- Ну, я зразу зупиняюсь і, не відкриваючи двері, просто людям цим говорю.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Бути кишеньковим злодієм нині небезпечно. По-перше, можна отримати агресивну відсіч, а по-друге - навіть за мінімальну крадіжку можна сісти до в'язниці.

Методи роботи так званих кишенькарів змінюються, кажуть міліціянти. Найчастіше свою майстерність злодії показують у підземці та маршрутних таксі.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Перша і головна помилка - це громадяни заходять у транспорт і достають із сумок гаманці і починають шукати гроші, щоб сплатити за проїзд. Головна порада: заздалегідь приготувати гроші і гаманець тримати у закритій сумці, і щоб його ніхто не бачив.

Це брехня, що кількість кишенькових злочинів зросла. Насправді побільшало кримінальних справ. Адже раніше їх порушували, якщо вкрадено на дев’ятсот гривень. Тепер планка впала до шістдесяти. То ж щойно виявили зникнення гаманця - негайно звертайтеся до міліції.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Існує спеціалізований підрозділ по боротьбі із кишеньковими крадіжками: це оперативно-пошуковий відділ, там працюють оперативні працівники, які займаються виключно кишеньковими крадіжками.

Наталі такий підрозділ не потрібен. Кишенькові злодії їй вкрадений гаманець самі повертали. Навіть галас здіймати не довелося. Тепер жінка їх впізнає з першого погляду.

Наталя, мешканка м, Києва:

- Как-то сплоховал, не успел спрятать, и я у него забрала с руки. Не сопротивлялся, просто вышел молча. Взгляд у них блуждающий такой, осторожный очень. Они так тревожно наблюдают за жервтой, за окружающими.

Жінка-гроза кишенькових злодіїв впевнена: пильність понад усе. То на міліцію покладайся - та сам не дрімай. Лише так можна захистити власні кишені.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, Ігор Молчанов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.