Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під виглядом працівника газової служби самозванець обкрадав пенсіонерів

24 листопада 2009, 11:36
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 листопада 11:36

У Стриї затримали чоловіка, який називався працівником газової служби й обкрадав квартири містян. Поки довірливі мешканці шукали книжку з користування паливом, чоловік нишпорив оселею і забирав гроші.

Одного дня чоловік завітав і до помешкання пані Парасковії - попрохав дозволу зняти показники лічильника. Жінка без остраху пустила незнайомця до квартири. Той одразу попрямував до прилада.

Парасковія Василівна, постраждала:

- Він книжку чи тримав, чи витягнув - і відразу почав записувати, щось писав, щось перевіряв. А тоді каже, треба конфорки запалити, чи правильно лічильник працює.

Жінка пішла на кухню запалити газ й залишила чоловіка самого в коридорі. Коли ж старенька повернулась, гість стояв уже в кімнаті.

Парасковія Василівна, постраждала:

- А він вже стоїть біля телефону. Та й каже: "Можна подзвонити?" А я кажу: "Та прошу". Я трошки відлучилась, щоб не слухати розмову, що він говорить. Ну, я так привикла.

Старенька ввічливо вийшла. А тим часом чолов’яга став нишпорити по кімнаті. На столі під газетами та журналами знайшов коробку, в якій жінка тримала заощадження. За кілька хвилин злодій вийшов з кімнати з грошима пенсіонерки, люб’язно попрощався та пішов.

Парасковія Василівна, постраждала:

- Як він міг вкрасти, я поняття не маю. Ну, мабуть, тоді, коли я трошки відлучилась, щоб він ніби дзвонив. Але я не чула його розговору, щоб він з кимсь говорив.

У пані Парасковії псевдогазовик украв дві тисячі гривень. Старенька звернулась до міліції. Це була вже не перша заява схожого змісту. Правоохоронці знали, що в місті орудує злодій, який прикидається працівником комунальної служби. До райвідділку звернулось понад десяток ошуканих людей. І всі вони розказували історії, подібні одна до одної.

Ярослав Грицик, керівник Стрийського МВ міліції:

- Він психолог, він артист. Він вів себе досить вхоже в роль, в яку себе ставив, і міг навіть виписувати квитанцію на оплату рахунку. Тобто, він театралізував це дійство. Йому це вдавалось.

Проте гастролі "театру одного актора" вдалося припинити. Правоохоронці затримали чоловіка. Під час слідства він розповів про сценарії своїх "злочинних вистав". Жертву шукав поблизу банків та ощадкас. Вибирав дні, коли пенсіонери приходили за грошима. Спостерігав за ними в магазинах та на вулицях. Потім йшов слідом за старенькими додому, проводжав до квартири. А за кілька хвилин з’являвся на порозі їхнього помешкання як працівник газової служби.

Затриманий:

- Приходив, дзвонив, представлявся, що я з газової контори, перевірити. Звертались, що треба поремонтувати плиту чи ще щось. Потім показували, хто пенсійного віку, свої посвідчення, діти війни, щоб дешевше було. Багато було давали завдаток, щоб поскорше зробили. Бачив, звідки гроші брали. Вони відволікались, чи я відволікав і забирав.

Правоохоронці підозрюють, що знають ще далеко не про всі випадки крадіжок. Адже затриманий зізнався, що ходив на промисел майже щотижня впродовж кількох місяців. Нині чоловік намагається удавати розкаяння. Однак, міліціянти запевняють: наступні вистави йому доведеться грати вже в колонії.

Уляна Сенько, Олексій Панов, Львівська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.