Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Новітня техніка допомогла прикордонникам затримати сигаретних контрабандистів

24 листопада 2009, 14:03
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 листопада 14:03

Четверо в човні, не рахуючи цигарок. Так на ділянці українсько-польського кордону місцеві перевозили через Західний Буг контрабанду. Та зрештою втратили і куриво, і транспорт. Загальна вартість товару - 140 тисяч гривень.

Зухвалості мешканців Любомля прикордонники дивуються досі. Мало того, що люди опівночі перетнули контрольно-слідову смугу, так ще й автівкою. Техніка була настільки нашпигована цигарками, що двоє з контрабандистів їхали до річки верхи на даху. Освітлення не вмикали, між собою не перемовлялись, а напохваті мали гумового човна.

Олег Личковський, керівник прес-служби Луцького прикордонного загону:

- За допомогою човна з електродвигуном намагалися швидко перевантажити цигарки в човен, переправити на польську сторону, де їх чекали польські спільники. Та таким чином здійснити контрабанду цигарок в кількості 15-ти тисяч пачок.

Та дістати з "УАЗу" бодай одну порушникам держкордону не судилося. Їх "накрили", щойно автомобіль загальмував за кілька метрів від водойми. Опору цигаркові бізнесмени не чинили, навіть самі запропонували людям в уніформі розвантажити заборонений крам.

Леонід Тарасюк, заступник керівника прикордонного відділу "Ягодин":

- Реакція була - дуже велике здивування викликала. У зв’язку, що вони не могли від слідкувати, хто їх затримав, коли і як. Бо в повній темряві. Ми без всяких освітлювальних приладів, спецзасобі. Безпосередньо при виході з автомобіля їх було затримано.

Та успіх операції зі знешкодження контрабандного каналу - заслуга не лише людей. На 80% справу вирішила новітня інженерна розробка.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Правопорушників затримали за допомогою ось цієї чудо-техніки - тепловізійного комплексу. Відділ отримав його на озброєння наприкінці жовтня. Комп’ютер, що перебуває у середині мікроавтобуса, дозволяє прикордонникам виявляти об’єкти, що виділяють тепло за десяток кілометрів. Час доби та погодні умови при цьому ролі не відіграють.

Про таке диво мешканці прикордонного Любомля - ані сном, ані духом. Не на камеру зізнаються, їхня метушня біля Бугу тривала б максимум 20 хвилин. Та що за такий рекордний час погорять - і не думали. Однак, напровсяк, версіями щодо свого перебування в прикордонній смузі запаслися.

Михайло, затриманий:

- Я просто заблудив. Попутав напрямок, куди їхати - і опинився тут. Нас затримав наряд прикордонний і доставив сюди.

Андрій, затриманий:

- Кожна людина може заблудитися. Везли людині товар з магазину, куплений легально - а людина не приїхала в отой час.

Усі отримали по дві доби арешту, автомобіль та цигаркову контрабанду вилучили.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.