Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вчені та вихователі пояснюють феномен "дітей індиго"

24 листопада 2009, 14:42
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 листопада 14:42

Їх називають дітьми нового часу. У них аура кольору індиго, надможливості, високий рівень інтелекту. Таких індивідумів народжується дедалі більше, стверджують науковці. І майже що другий школяр сьогодні - це дитина-індиго.

Бейбі-бум нестандартних дітей приписують сімдесятим рокам минулого століття. Тоді біоенергетик Ненсі Ен Теп у деяких новонароджених помітила індиго ауру. Тему підхопили деякі науковці й почали вивчати феномен "індиго".

Олена, дослідниця аури:

- Это сильная и мощная энергия, и дети, имеющие включения в своем поле, такие включения, отличаются неким взрослым отношением к жизни.

У цьому пересвідчилася Ольга Чередниченко, викладачка біології в одній із донецьких шкіл. Її учениця відмовилася складати іспит за шкільною програмою. Мовляв, на теорію еволюції має власний погляд. Учителька не розгубилася: дозволила учениці висловлюватися. Так вона й познайомилася з "фіялковими" дітьми.

Відтоді виховання індиго, то її хобі. Появу цих дітей уважає еволюційним процесом. А спершу збагнула: звичні методи виховання для нового покоління непридатні.

Ольга Чередниченко, консультант з екології свідомості людини:

- Их нельзя воспитывать авторитетами: кушай кашку, полетишь в космос, будешь как знаменитый космонавт. Они более ориентируются на наш личный пример.

А найбільше - на приклад батьків. Через це стільки сварок між поколіннями. Діти-індиго надто цінують життя, щоб його марнувати, запевняє Ольга.

Ольга Чередниченко, консультант з екології свідомості людини:

- "Мой папа прожигает свою жизнь. Папа приходит домой, бутылочка пива, и на диван с телевизором."

Окрім високого інтелекту та невизнання авторитетів їх вирізняє різка зміна настрою. Та вони розуміють життя, інколи їхні міркування зовсім недитячі. Можливо, тому сидіти на місці й слухати викладача їм дуже тяжко.

Тетяна Скрипник, старший науковий співробітник інституту спеціальної педагогіки АПН:

- Якщо поєднати всі характеристики, вони насправді відомі серед фахівців психіатричного та психопатологічного профілю: це симптоми гіперактивності та дефіциту уваги.

А це не завжди ознаки геніальності. Це розлад, унаслідок незначних порушень мозкової діяльності: домінує розум, адаптуватися ж у соціумі тяжко.

Андрій, киянин:

- Я могу даже описать то состояние на уроке. Тебе видится такая пружина, и если ты не будешь двигаться, то она тебя разорвет.

Тетяна Скрипник, старший науковий співробітник інституту спеціальної педагогіки АПН:

- В незнайомому приміщенні вони будуть все мацати руками, розглядати, дивитися, у них немає відчуття дистанції, вони можуть підійти до незнайомої людини, безцеремонно її розглядати, ставити інтелектуальні питання.

Найтиповіша така поведінка для дошкільнят і учнів молодших класів. Тоді дитина дістає статус інваліда. Синдром лікують медикаментами й сеансами у психологів. Тож фахівці радять батькам уникати ярлика "індиго". Нині діти справді народжуються іншими. Але на те є свої причини.

Юрій Ірхін, психолог:

- Банальный пример, сколько было каналов на ТВ? Один, и который включался 2 часа в день. Современного ребенка в 5-10 лет очень сложно чем-то удивить, для него открытий практически нет, он уже все познал: через ТВ, Интернет, общение.

Ось і чотирирічна Настя знає все про нинішню епідемію.

Людмила, няня:

- Настена хочет, всегда хочет, чтоб возле нее кто-то находился. Общаться хочет, она молчать не любит.

Малій увагу приділяють, бо люблять її над усе. Саме так радять чинити і фахівці: тоді дитина зростатиме нормальною.

Олена Ткаченко, Олександр Токарев, Ігор Молчанов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.