Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Запорізькі медики заробляли на здоров'ї немовлят

25 листопада 2009, 10:59
Дата ефіру/події: Середа, 25 листопада 10:59

Як поліпшити свій матеріальний стан - вигадали медики в Запорізькій області. Вони змушували батьків купувати дорогі ліки, які мають надавати коштом держави.

Люди в білих халатах спекулювали на найдорожчому: житті новонароджених. Казали: без спеціального препарату немовля навряд чи виживе. Перелякані батьки одразу погоджувалася на всі вимоги.

Ірина, постраждала:

- Начались преждевременные роды, 7-месячный ребенок, меня положили в 5 роддом, ночью начала рожать, днем родила. Ребенка забрали, положили в барокамеру, и в этот же день мне сказали купить лекарство "Куросурф".

Саме для недоношених дітей і застосовують препарат "Куросурф". Він стимулює відкриття легенів. Ін’єкцію впорскують немовляті в перші години життя. У гонитві за грішми медики забули про присягу Гіпократа. Купувати препарат змушували всіх, незалежно від статку.

Ірина, постраждала:

- Дали номер врача, привез распространитель, я заплатила 3 тысячи и взяла лекарство.

Когось змушували купувати по кілька ампул. Хоча зазвичай цієї процедури повторювати не треба.

Марія, постраждала:

- Шесть раз мы покупали флаконы, на седьмой сказали: больница даст. За месяц мы потратили около 25-ти тысяч. Ребенок умер все равно.

Ці ампули були потрібні, щоб збувати іншим пацієнтам. Адже вже цього року роздрібна ціна на ампули "Куросурфа" зросла до шести тисяч гривень. Лікарі фактично заробляли гроші на порожньому місці, адже цього препарату в пологовому будинку й так було вдосталь.

Віталій Стоячко, оперуповноважений ГУМВС України в Запорізькій області:

- Протягом 2007-2008 рр. за кошти місцевого та держбюджету централізовано було придбано 146 флаконів лікарського препарату "Куросурф", який повинен був безкоштовно вводитись новонародженим дітям.

Але й залізо іржа з’їдає. Лікарів-бізнесменів викрили. Нині проти них порушили кримінальну справу за фактом привласнення та розтрати майна, яким заволоділи за допомоги службового становища. Групу спритних лікарів можуть посадовити за ґрати на вісім років.

Олена Ткаченко, Олександр Вовкодав, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.