Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині на гарячому спіймані ялинкові бракон'єри

25 листопада 2009, 12:02
Дата ефіру/події: Середа, 25 листопада 12:02

На Луганщині свою новорічну пісеньку почали співати браконьєри і вирубали в заповіднику півтисячі ялинок. Та доспівати не встигли: лісники влаштували засідку й викликали міліціянтів. Тепер семеро дідів морозів у камерах тимчасового тримання відхрещуються і від ялинок, і від Нового року.

Євген Соломін, кореспондент:

- Гаряча пора на цій ялинковій плантації розпочнеться за півмясяця. З початку грудня їх почнуть рубати, аби продавати на ялинкових базарах.

Втім станично-луганські чоловіки вирішили про Новий рік потурбуватися завчасно. Старший з них, раніше двічі засуджений, озброїв своїх поплічників сокирами і в заповіднику влаштував справжній лісоповал.

Сергій Чигринець, керівник Станично-Луганського лісництва:

- Эта группировка уже не однократно занималась самовольной вырубкой лесов. Дважды мы их привлекали к уголовной ответственности, но от наказания они ушли.

За ніч роботи чорні лісоруби знищили майже півтисячі ялинок. За всім цим із засідки спостерігали лісники.

Анатолій Архипов, лісник:

- Всю ночь сидели до утра. Потом сопровождали, куда они эту ёлку везти будут. Маша на открытой местности стояла. Все грузилось без боязни, местное население все это видело тоже.

Під час розвантаження дерев браконьєрів і накрили міліціянти. Половина лісорубів одразу ж втратила пам'ять. Кажуть, ялинок бачити не бачили, а звідки взялися на їхньому подвір'ї - і гадки не мають.

Під час затримання лісорубів постраждав один лісник. У нього струс головного мізку. Його колеги ж кажуть, що браконьєри поводились так зухвало, бо розраховували на прикриття. І припускають, що покровительствують злочинцям десь у силових структурах.

Володимир Янченко, керівник Луганського облуправління лісового та мисливського господарства:

- Кто-то из сильных мира сего крышует это дело. Потому что согласиться на это преступление простой человек не сможет: нанять импортную машину, взять 7 человек… это все не случайность. Это - организованная преступность.

Тим часом, за фактом незаконного вирубування дерев в заповіднику міліціянти розпочали слідство. Браконьєрів же помістили в камери тимчасового утримання.

Геннадій Ріпка, оперуповноважений Станично-Луганського РВ міліції:

- Всего было похищено 447 деревьев крымской сосны. Все задержанные, подозреваемые в совершении данного преступления находятся в Станично-Луганском РОВД. Ведется следствие.

Збитки від браконьєрів, підрахували лісники, становлять майже двісті тисяч гривень. У майбутньому ж з такими злочинами планують боротися не тільки засідками, а й економічними методами: масово організовуватимуть торгівлю ялинками. Кажуть, ціни на новорічні деревця від лісництва будуть у межах 30 гривень. Тоді як на чорному ринку торік вони були втричі вищими.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.