Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Загубили річ - звертайтеся до бюро знахідок!

25 листопада 2009, 14:31
Дата ефіру/події: Середа, 25 листопада 14:31

Що упало, те пропало. Якщо ви загубили коштовну річ у транспорті, шансів віднайти її мало. До бюро знахідок дорогі предмети приносять рідко.

Тамара Колч, старший комірник бюро знахідок Київського метрополітену:

- Бюро знахідок, доброго дня. Коли була загублена? Тиждень тому. Коли саме? Ні такої у нас немає. Ні, на жаль, каблучки до нас не приносили.

За три роки роботи у бюро знахідок пані Наталя не пам'ятає жодного випадку, щоб принесли золоті прикраси чи гроші. Здебільшого тут зберігають загублені сумки й валізи з речами, які, окрім господаря, навряд чи комусь іще потрібні.

Наталя Луценко, комірник камери схову Київського залізничного вокзалу:

- Сумка в клітинку, принесли нам з вокзалу. У цій сумці знаходиться миска з ложкою і робочий інструмент. По речам видно, що людина приїхала на роботу і загубила сумку біля вокзалу.

Каже, забудьки постійно телефонують до бюро. Утім, таланить не всім.

А за речами, що потрапили до бюро, приходять не часто. Адже одна доба зберігання коштує дванадцять гривень. Тож, приміром, за місяць доведеться викласти кругленьку суму.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- У бюро знахідок речі зберігають тридцять діб. Якщо протягом цього часу ви не повернетеся за своєю валізою, її в кінці місяця віддадуть на склад реалізації.

Найчастіше забудькуваті заробітчани. Тут купа сумок із поношеним одягом і робочими інструментами.

Наталя Луценко, комірник камери схову Київського залізничного вокзалу:

- Люди приїжджають на роботу. Хорошо, як порядошне приїде, да воно найде роботу, та й буде робить. А як приїзжають різні люди, ходять без роботи, понапиваються - й голови погублять, не тільки сумки.

Сергій стверджує: коли загубив у метрі мобілку, був тверезим. Утім, хлопець її не шукав. Зізнається, про бюро знахідок узагалі не чув.

Сергій, мешканець м. Києва:

- З кармана, наверное, выпал. Уже заметил дома. Обнаружил потерю - начал звонить, но он уже отключен был. А в метро… ну, куда в метро обращаться? Я даже не знал об этом.

У метрополітені люди гублять цінніші речі, ніж на вокзалі: відеокамери, фотоапарати. Їх розшукують щодня, шукають навіть телевізори й комп’ютери. Проте, до бюро така техніка доїжджає рідко.

Тамара Колч, старший комірник бюро знахідок Київського метрополітену:

- Найчастіше потрапляють робочі речі, кепочки, шапочки, парасольки до нас потрапляють, рукавички, кофти, курточки. В цьому кульку у нас знаходяться набори хрустальних рюмок, тут знаходяться інша посуда, сковородки, судочки, чашки, це піджак жіночий.

Послуги бюро знахідок метрополітену дешевші, ніж на залізниці. Доба коштує лише 5 копійок. Чекають речі на своїх господарів півроку, потім їх утилізують.

Коли ж ви залишили щось у маршрутці, то повернути свою річ шанси взагалі мінімальні. Адже тут замість бюро знахідок сам водій. Віднайти загублене зможете якщо пригадаєте, хто вас віз.

Василь, водій маршрутного таксі:

- Ми стараємся, якщо людина щось потєряла, лишати тут, щоб вона прийшла і забрала.

У бюро знахідок зажди готові повернути вам вашу річ. Утім, ліпше, все ж таки, її не губити. Адже людей, яким не потрібне чуже, дедалі менше. Та ще стається диво.

Тамара Колч, старший комірник бюро знахідок Київського метрополітену:

- Одного разу бомж приніс два мобільних телефони. Ми розшукали цю людину і повернули. І ще був випадок, коли людина, збираючи пляшки, знайшла сумку жіночу, в якій було багато документів. Ми найшли, а людина відказалася від подяки. Сказала, для мене головне, щоб ви відшукали цю людину і повернули, щоб на мене ніхто не подумав.

Марина Борисполець, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.