Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Івано-Франковщині знайшли три десятки мертвих свиней

26 листопада 2009, 11:03
Дата ефіру/події: Четвер, 26 листопада 11:03

Три десятки мертвих свиней у лісі поблизу свого села знайшли мешканці Вікторова, що на Івано-Франківщині. Здригнулися навіть фахівці. Кажуть: ще не бачили такої жахливої картини. Хто викинув стільки здохлих тварин, і чи становлять вони загрозу для людей?

Новина про свиней у лісі Вікторовом розлетілася миттєво. Селяни налякані: подейкують, тварин занапастив грип чи ще якась страшна зараза.

Фахівці ж, попри ймовірну загрозу, взяли на місці проби для аналізів. Найперші результати бактеріологічних досліджень будуть за тиждень, вірусні - робитимуть продовж місяця.

Надія Репетун, лікар-вірусолог Івано-Франківської обласної ветлабораторії:

- По зовнішньому вигляду видно, що ці тварини були слабі. І свиноматка, і малі. А від чого - трудно сказати. Я працюю 43 роки, але викинули таке - перший раз в житті бачимо!

Фахівці припускають, льоху й поросят могли везти зі Львівської області. Та не довезли. Чому - з'ясовують правоохоронці.

Володимир Степуляк, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Загрозу знімемо, а правову оцінку буде зроблено.

Фахівці запевняють: знайти винуватця - справа часу. Тварини не з приватного господарства. Про це свідчать штамповання і спеціальні "кліпси" на вухах свиней. Екологи кажуть, такі випадки, на щастя, поодинокі.

Ігор Яківчук, керівник державної екологічної інспекції Івано-Франківської області:

- Покарання є. Ми говоримо про дві речі: штрафні санкції за порушення, плюс нараховуються збитки за забруднення або засмічення земель.

Сьогодні свиней прибрали та відзвезли на Коломийський ветеринарно-санітарний завод, що утилізує відходи тваринного походження. А місце у Вікторівському лісі про всяк випадок дезинфікували хлорним вапном. Уже після відзнятого матеріалу "Свідок" дізнався, що водія, який доправляв поросят знайшли. Вони з Івано-Франківщини. Усього фахівці не повідомляють, але наголошують, за таке порушникам буде непереливки.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.