Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині двадцятидев’ятирічну жінку ледь не зґвалтував сусід

27 листопада 2009, 12:41
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 листопада 12:41

Довіряй, але перевіряй. Нападник навіть засіб контрацепції з собою прихопив. Але марно - завадили розмови.

Ольга живе у невеличкому селі під Києвом. Здавалося б, знає всіх сусідів. Та одного вечора на неї напали.

- Десь тут я була, і він ніби з повітря з’явився, нізвідки.

Це сталося ось на цьому крутому повороті. Тут ані хати, ані ліхтарика. Тільки болото й очерет. Туди й штовхнув жінку кремезний чолов’яга.

Ольга, постраждала:

- Він вищий від мене і кг 90 точно є. Я почала кричати, а він рукавом закривав мені рот.

Волік її у невеликий рів, а потім почав стягувати одяг. Дівчина виривалася й дряпалася. Та попри страх і шок таки намагалася триматися: говорити з нападником. Просила його не поспішати, запропонувала піти до неї додому.

Ольга, постраждала:

- Я тебе накормлю, напою, тобто я надягнула на себе образ мами. Різко встав і рвонув в болото. Я не можу, він сказав.

Вона й не надто сподівалася, але тактика спрацювала. Жінка побігла додому. Її тіло й одяг були у крові. А в голові тільки одна думка, від якої ставало ще тяжче: її хотів згвалтувати двадцятишестирічний сусід. Ольга вагалася, але написала заяву в міліцію.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Особу встановлено, він не заперечує, він не затриманий, ми знаємо де він знаходиться, на час слідства у нього підписка про невиїзд.

Ольга, постраждала:

- Коли він показав свої руки в міліції, не було сумнівів: така сама статура, зачіска, все таке саме.

В самому Багрині про нападника та про його родину говорять різне.

Ольга запевняє: вона не перша, на кого напав сусід. Принаймні до кількох жінок він нахабно чіплявся.

Ольга, постраждала:

- Його мама мені сказала: можливо, він так до тебе загравав. Я була дуже здивована. Як загравав? Коли тебе тягають по асфальту за шкірки? Людині може сподобатися - і він далі може з дівчатами чинити так само. А якби на моєму дівчина була, років 12-ь?

Знімальній групі "Свідка" з родиною неординарного залицяльника поспілкуватися не вдалося. Сусіди кажуть: вони переїхали до сусіднього села. Тим часом, постраждала дівчина шокована. Додому сама повертатися боїться.

Вадим Савчук, заступник Васильківського міжрайонного прокурора:

- Порушено кримінальну справу за ознаками злочину ч.3 ст 15, ч.3 статті 152 ККУ, тобто замах на зґвалтування. Проводяться необхідні слідчі дії експертизи, в тому числі психіатрична.

Але є у справі одна деталь: покарання молодик може уникнути. Адже його дії підпадають під сімнадцяту статтю кримінального кодексу.

Микола Жукович, керівник прес-служби ГУ МВС України в Київській області:

- Він не заперечує, що він хотів її зґвалтувати, і в той же час усвідомивши, це може бути за покарання, він призупинив свої дії.

Витяг з Кримінального кодексу України Стаття 17: "Добровільна відмова при незакінченому злочині". Частина друга: "Особа, яка добровільно відмовилася від доведення злочину до кінця, підлягає кримінальній відповідальності лише в тому разі, якщо фактично вчинене нею діяння містить склад іншого злочину".

Тетяна Монтян, право захисниця:

- Скільки трапляється випадків, коли справжні жертви зґвалтування нічого не можуть добитися в нашій міліції, прокуратурі, тому що їй кажуть: йдіть звідси геть, сама дала. Уявіть, який це жах для жінки, яку зґвалтували, і який це має розбещувальний ефект для ґвалтівника, який залишився непокараний.

Олена Ткаченко, Ігор Молчанов, Олександр Мироненко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.