Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Пенсіонера-діабетика вже півроку не відпускають з ізолятора на Сумщині

30 листопада 2009, 11:42
Дата ефіру/події: Понеділок, 30 листопада 11:42

Пенсіонер-діабетик уже майже півроку пробув в одному з ізоляторів Сумщини. Чоловік працював водієм автобуса. В аварії за його участі загинула жінка. Доки триває слідство, рідні вимагають звільнити хворого під зобов'язання про невиїзд. Та марно.

На людях пані Катерина намагається не плакати. Від 16-го липня її чоловік у камері ізолятора. Вони бачилися лише раз.

Катерина Бабенко, дружина затриманого:

- Він взагалі говорить: "Я не хочу жити! Я не хочу так жить! Спасіть мене!" Він хворий, у нього цукровий діабет, у нього серцево-судинна недостатність. Це людина вже похилого віку.

Пані Катерина розповідає: її чоловік цілий вік за кермом. 40 років бездоганної роботи водія скінчилися в серпні 2006-го: під колеса його автобуса потрапила жінка. ПАЗик їхав однією з вулиць райцентру Лебедина. Край дороги стояли Жигулі. Їх саме минали дві велосипедистки, коли дверцята автівки несподівано відчинилися. Перша з жінок упала - просто під заднє колесо автобуса. Загинула миттєво. Чи мав водій можливість загальмувати й уникнути цієї трагедії? Дві експертизи дали супротивні відповіді. Справу то закривали, то порушували знов. Аж у липні пенсіонера засудили до 4 років ув'язнення. Апеляційний суд це рішення скасував, почалося нове слідство, а кермувальник так і лишився за ґратами. Його адвокат знай пише до міліції і прокуратури, аби чоловіка врешті звільнили під зобов'язання про невиїзд.

Геннадій Рибницький, адвокат затриманого:

- Обращались где-то около 15 раз, во всех случаях ответы были отрицательные. Ответы давали на разных основаниях. Вернее, как таковых оснований вообще не упоминалось, а была формальная отписка в одну строку, что нет оснований для изменения меры пресечения.

Правозахисник наполягає: пенсіонера повинні відпустити додому. Йому 61, здоров'я слабке. Має постійне місце мешкання, від міліціянтів не переховується, свідчень не змінює.

Геннадій Рибницький, адвокат затриманого:

- Мне трудно судить, с чем это связано. Однако хотел обратить внимание, что брат погибшей, которую сбили автобусом, которым управлял мой подзащитный, в прошлом был начальником следствия Лебединского района. Как раз тот следственный орган, который ведет расследование дела.

Адвокат додає: постраждала сторона особливо зацікавлена, бо нібито прагне відсудити в заможної компанії-власниці автобуса 200 тисяч гривень. Слідчий, що провадить справу, родинний зв'язок підтверджує, його вплив на розслідування заперечує.

Віталій Колодяжний, слідчий ГУ МВС України в Сумській області:

- Так, я можу сказати, що постраждала являється сестрою чоловіка, але як колишнього працівника я його не знаю. На мене тиск ніякий не здійснюється.

Чоловік за ґратами, бо так вирішив суд, пояснюють у міліції і прокуратурі.

Віталій Колодяжний, слідчий ГУ МВС України в Сумській області:

- У мене є ухвала апеляційного суду, яку ми виконуєм. В ухвалі було указано, що міру запобіжного заходу залишити тримання під вартою.

Олексій Дерев'янко, прес-секретар прокурора Сумської області:

- Треба звертатися до того, хто приймав рішення про цю міру запобіжного заходу. Заходів прокурорського реагування тут не вбачається.

Журналістам поспілкуватися з арештантом не дозволяють. Чи зустріне він новорічні свята вдома - невідомо. Слідство у справі триватиме щонайменше до середини грудня.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.