Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Двоє хлопців на Волині влаштували розгром на цвинтарі

30 листопада 2009, 11:55
Дата ефіру/події: Понеділок, 30 листопада 11:55

Вандали на сільському цвинтарі. Двоє п'яних парубків на Волині палицями та ногами звалили шість базальтових пам’ятників. Загальна вартість понівеченого - понад 20 тисяч гривень. Тепер учорашні школярі можуть сісти за ґрати на п’ять років.

Посварилися з дівчатами, а помстилися монастирському цвинтареві. Повз нього Богдан і Андрій проходили приблизно опівночі. Ліхтарів не було, тож одурманені оковитою хлопці почали розважатися на могильних плитах.

Микола Вовчук, в. о. керівника Іваничівського РВ міліції:

- Посварились з дівчатами і направлялись додому. Зайшли на кладовище і скоїли глум над могилами. Почали бити пам’ятники ногами, вони падали, розбивалися.

Понівечіли шість монументів. Коли й цього парубкам видалося замало, почали перекидати ритуальні букети. Бешкет тривав щонайменше 15 хвилин, доки один із молодиків не поранив долоні об гостре каміння. Тож була вимушена перерва, а згодом вандали "розписалися" ще й на вхідній брамі цвинтаря.

Михайло, доглядальник цвинтаря:

- Якщо би я піймав його, відрубав би руки. І по всьому місту водив би. Показував. Інакше - виходу нема. А так що: заплатить гроші - і гуляй собі!

Михайло вже чотири роки прибирає під монастирськими стінами. За це і їжу, і дах над головою має. Каже, агресивність теперішньої молоді - цілком закономірне явище. У книжках, мовляв, розпуста, на екранах - жах.

То не кіно винне, твердять затримані, горілки було забагато. В ІТТ 20-річні парубки розуму набираються лише другу добу, але висновки вже зробили.

Богдан, затриманий:

- Якщо не думаєш, думаєш після того, як зробив, то дуже погано. Получається так, як в мене. Дуже тяжкі наслідки. Я в 21 рік життя собі трохи черканув.

Подальшу долю вандалів із забезпечених родин і відмінними шкільними атестатами вирішуватиме суд. Люди ж, що встановлювали тепер понівечені монументи, ув'язнення для лиходіїв не вимагають. Кажуть, хай відшкодують збитки, а неслава в містечку - то найліпша кара.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.