Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Черкасах зловмисники викрали людину та вимагали мільйон доларів

1 грудня 2009, 10:12
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 грудня 10:12

Не просто трохи розживитися грошима, а й стати мільйонером намагався мешканець Черкас. Розщедрити на кругленьку суму чоловік вирішив знайомого бізнесмена. А щоб той не вагався та не пручався, викрав його брата.

Вони чекали на жаданий шелест купюр у руках, а почули клацання кайданок. Усі шестеро затриманих вже сиділи за ґратами. Нині їх судитимуть за викрадення людини. 20 днів у цьому занедбаному будинку вони тримали заручника. За порятунок чоловіка його брат мав викласти мільйон доларів. У приватного підприємця таких коштів не було і він звернувся до правоохоронців. Оперативники зізнаються, вирахувати злочинців було складно.

Віталій Кириленко, керівник підрозділу ГУ МВС України в Черкаській області:

- До викрадення заручника готувалися довгий час. Лідер злочинного угрупування тримав жорстокий контроль за дотриманням дисципліни всередині групи, дотриманням схем, виконання інструкцій, які особисто розробляв.

Усе йшло легко й за планом. Лиходії не могли тільки обрати спосіб передачі грошей. Підготували десятки варіантів. Але жоден так і не задіяли.

Ігор Грушевський, керівник УБОЗ ГУМВС в Черкаській області:

- На той час, коли необхідно було передати гроші і вони повинні були звільнити затриманого, ми практично знали склад всієї групи, знали місце, де утримується викладений, знали умови, знали схеми, знали маршрути, знали все, що було необхідне для того, щоб блокувати злочинців і саме головне, щоб залишити живим викраденого.

Хвилини штурму - і все скінчено. Затриманий на волі, злодії - в кайданках. Своєї провини не приховують, але запевняють, поганих намірів не мали. Лише жадали грошей. Над бранцем не знущалися, до ліжка прикували задля безпеки, а алкоголь та наркотики давали для його ж спокою.

Затриманий:

- Его дееспособность была ограничена только для того, чтобы не пришлось применять какой-то физической силы по отношению к нему.

Три жахливі тижні свого життя постраждалий майже не пам’ятає. Забути пережите намагається і його родина. Не найкращі часи доведеться пригадати тепер викрадачам: довгі роки вони сидітимуть за ґратами.

Інна Дудченко, Наталя Таран, Черкаська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.