Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вінницькі правоохоронці "виловили" понад 6 тон хамси пряного засолу

3 грудня 2009, 10:25
Дата ефіру/події: Четвер, 3 грудня 10:25

Понад шість тон хамси пряного засолу "виловили" вінницькі правоохоронці на одній із заправок обласного центру. На продукцію не було жодних документів, тож її вилучили і знищили. Щоправда, покарають лише водія авта. Його оштрафують на 123 гривні.

Кілька найнятих працівників вантажать хамсу до кузова міліційної вантажівки. Висипають із відерець. Загалом шість з половиною тон засоленої риби. Серед невеличкої є й більша.

Вантажівку з підозрілим харчем правоохоронці затримали при в’їзді до Вінниці. Хамсу пряного засолу транспортував без дозвільних документів мешканець Київщини. Із "Мерседеса", рибу мали перевантажити в іншу машину. Та замість вінницького підприємця, що мав купити товар сумнівної якості, прибули співробітники ветеринарної міліції.

Павло Дармограй, керівник відділу ГУ МВС у Вінницькій області:

- Власник і водій казали, що вони завезли 20 тон в Київ. Під Києвом машина зламалася. Вони 6 тон розвантажили і завезли на Вінницю. Але в це вірити неможливо. Бо навіть якщо поламався автомобіль, то все одно, виписались би документи.

Завезену до Вінниці хамсу визнали небезпечною продукцією. Тож на торговельні місця вона не потрапить. Її знищать.

Григорій Сидорук Головний державний ветеринарний інспектор Вінницької області:

- Є велика можливість занесення інфекції на територію України, яка може потім стати спочатку епізодичним процесом. А потім попаданням в продукцію, яка може знищити цілі галузі тваринництва.

За інформацією правоохоронців, власник риби зазнав збитків на 36 тисяч гривень. Водія вантажівки притягли до адміністративної відповідальності. Вінницького підприємця, що мав зустріти на заправці хамсу, не покарають. Товару не взяв, тому не винен.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.