Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Затримано тіньового господаря київського вокзалу на прізвисько Бабай

4 грудня 2009, 12:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 грудня 12:05

І знову Бабай. Уже вдруге правоохоронці оголошують про затримання тіньового господаря київського залізничного вокзалу. За даними слідчих, він тримав у страху столичні перони збільше десятка років. Майже п'ять років тому авторитет прославився після гучного затримання. Та посадовити його так і не вдалося.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Была рота беркута, которая просто провела задержание. Это был конечный этап документирования Бабая. Никакого сопротивления не было, оно было проведено в штатном режиме.

Затримання, про яке спокійно розповідають міліціянти, насправді непросте. Адже особа на прізвисько Бабай - знана. Гроза Києва-Пасажирського, такий собі тіньовий директор вокзалу. Кажуть, з 1996-го він керував усіма тамтешніми кидалами, лохотронниками та кишеньковими злодіями. Йому платили данину таксисти, стихійні продавці й так звані квартирниці.

Єгор Бодров, співробітник УБОЗ у Київській області не похож на авторитета, тихий спокойний, с тонким голоском

Останнім часом, за інформацією правоохоронців, Бабай підім’яв під себе усіх привокзальних перевізників.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Даже если у человека оформлены все документы на предпринимательскую деятельность, даже если в парксервисе ку него оформлено место стоянки, ему на вокзале работать не дадут. Происходит блокирование автобуса, идут словесне угорозы, идет повреждение автобуса, прокалывают колеса.

Перше гучне затримання Бабая припало на 2005-й. Його звинувачували у здирництві, та згодом таки відпустили. Жодного разу 52-ворічний азербайджанець не зізнався. Він називає себе жертвою міліційного терору.

Юрій Багієв, підозрюваний:

- Хочу сказать, что в отношении меня на даный момент творится беззаконние. Сразу хочу сказать, что это фарс.

Тепер міліцянти запевняють, що підготувалися краще. Кажуть: доказів має вистачити, аби відправити підозрюваного за ґрати. Втім, гарантії на справедливість в Україні не дає ніхто.

Олексій Свірін, керівник сектору ГУ міліції м. Києва:

- Мне звонят люди с вокзала и рассказывают, что идет сбор денег на то, чтобы выкупить Бабая с суда.

Імовірно, ще не назбирали. 3-го листопада Юрія Багієва залишили під вартою ще на десять діб. Та й правоохоронцям радіти рано. Їм іще доведеться попрацювати, справу відправили на дорозслідування.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругліков. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.