Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині дитина отримала серйозні опіки, граючись з вогнем

8 грудня 2009, 10:21
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 грудня 10:21

Знайшли ацетон і підпалили десятирічного приятеля: так розважалися школярі з села Іванівці, що на Київщині. Тепер хлопчик у лікарні. Півобличчя перетворилося на вуглину. Правиця не рухається. Щодня на ліки потрібно більше тисячі гривень. Проте адміністрація Київської обласної лікарні, де перебуває малий хворий, відмовилася впустити знімальну групу до його палати.

Кожен рух та, де там, слово - для нього як подвиг. Кисть лівиці не працює, а права рука взагалі не рухається. Кількадесят донорів постійно здають для нього кров, розповідає бабуся десятирічного Владислава. Хлоп'я вже кілька днів не може заснути. Такі вони, наслідки дитячих розваг із вогнем.

"Свідок" разом із батьками й родичами Владислава їде на місце трагедії з'ясовувати обставини. Дорослі приходять сюди вперше, після займання якось моторошно. Тут на березі ставка бавилися місцеві розбишаки. Халабуду майстрували, у "квача" бігали. Ось і перша знахідка: два слоїки з коричневою рідиною.

Рідина хоч і пробула кілька днів у відкритих слоїках - все одно горить. "Свідок" знаходить поїджену полум'ям дитячу одежину. Рештки намагається впізнати мати погорілого Владислава.

Інна Копійка, мати постраждалого:

- Курточка, шапка і светрик, осьо светрик. Під курточкою був светрик. Це все згоріло.

Розслідуємо, хто облив хлопчика займистою рідиною. У школі зустрічаємося з самовидцем підпалу. Того дня, каже десятирічний Валентин, діти знайшли паковання з двома слоїками ацетону. Постраждалий Владислав, начебто, намагався змайструвати смолоскипа.

Валентин Дяченко, приятель постраждалого:

- Лив та лив, ненароком на рукава, на рукава, а коли вони його підпалювали - в Юльки спічки були, а у Владіка за жигалка. Він тоді рукава близько підсунув - воно вспихнуло, і загорівся він.

Юлька - семикласниця. Розбишака ще та, кажуть у селі. Дівчина присягається, що нікого не курила. У неї сірників узагалі не було. Погорілий сам винен.

Юлія, приятелька постраждалого:

- Як наливав розчинник, розлив на руку, на ліву. І бутилочка була вся в розчиннику. Він взяв паличку, намочив її, взяв зажигалку і підпалив її. Потім він як наливав з пляшечки - рука загорілася.

Сам постраждалий твердить, що винна Юлія. Дівчина з нудьги гралася сірниками.

Владислав, постраждалий:

- У неї спічки були. Вона взяла, підпалила.

Батько тримає в руках знімка сина. Миле й усміхнене дитяче личко - це Владислав до підпалу.

Родичі хлопчика щодня витрачають близько півтори тисячі гривень на препарати. Попереду ще кілька складних операцій, а грошей зосталося на кілька днів лікування. Тож охочі допомогти дитині можуть звернутися за вказаними телефонами.

Дмитро Ільчук, Віталій Савенко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.