Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правозахисники врятували двох дівчат із сексуального рабства

8 грудня 2009, 11:27
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 грудня 11:27

За статистикою, десятки українських дітей щороку стають рабами. Ділки вправно заманюють і використовують неповнолітніх для сексуальної експлуатації й жебрацтва. Такі невільники не захищені батьками й органами влади, а визиск травмує їх на все подальше життя.

Двох неповнолітніх дівчат із Чернівців із сексуального рабства врятували правоохоронці. Одну виховувала бабуся, поки батьки були за кордоном. Іншу з Росії привезли опікуни, а згодом відмовилися від неї.

Ельвіра Мручковська, голова громадського об’єднання:

- Дитина знаходилися офіційно під опікою та піклуванням органів влади. Але фактично вона була без документів, без відповідного оформлення, і на сьогоднішній день доля її так і невирішена.

Користуючись незахищеністю неповнолітніх, злочинці заманювали їх на роботу до Києва.

Сергій Липка, керівник сектору УМВС України в Чернівецькій області:

- Сутенерка, яка зараз перебуває в нашому СІЗО, познайомилась з нею в Чернівцях, увійшла до неї в довіру, пообіцяла роботу в Києві. Вона їй сказала, що буде доглядати за малолітньою дитиною, сидіти удома, і їй будуть за це давати гроші.

Замість обіцяної роботи, неповнолітню змусили до проституції. Зловмисників не зупиняло, що більшість полонених дівчаток не досягли статевої зрілості.

Ельвіра Мручковська, голова громадського об’єднання:

- Можете собі уявити: 16-17 років, до 20-ти клієнтів за ніч. Без ніяких вихідних. Це те, що дало їм прибутки. Вони за кілька місяців змогли купити нового "Джипа" наприклад.

Зловмисники катували, залякували та контролювали своїх бранок. Дівчинку врятувала випадковість: один із клієнтів запитав, як вона стала повією, а після розповіді допоміг дістатися Чернівців, де про дитину вже подбали лікарі і психологи. За 11 місяців цього року лише на Буковині порушено чотири кримінальні справи за втягнення неповнолітніх у жебрацтво, пияцтво або скоєння злочинів.

Майя Гуменна, Сергій Льоткін, Чернівці, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.