Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Миколаєві лікар виписував рецепти на наркотичні препарати

8 грудня 2009, 11:49
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 грудня 11:49

Наркотики? Будь-ласка! Такого поступливого сорокап’ятирічного лікаря затримали в Миколаєві. Коли він виписував рецепти, про присягу Гіпократа забував.

Ось вони, плоди кримінальної діяльності. П’ятнадцять тисяч рецептів на препарати, що викликають ейфорію.

Затриманий:

- Выписал несколько рецептов на несколько больных. Некоторых я знал, некоторых не знал. Мне не известно, доходили до них эти лекарства или нет.

Насправді хворі - це тільки привід. Терапевтом затриманий працює вже більше двадцяти років. На зарплатню лікаря дуже не пошикуєш. Тож спритник налагоджує маленький бізнес. Частина цих рецептів - його рук справа.

Анатолій Буханець, оперуповноважений відділу МВ міліції м. Миколаєва:

- На протяжении этого года занимался выпиской рецептов формы "три" на приобретение "Трамадола", который является наркотическим средством, и психотропного средства - "Фанезепама".

Цих препаратів у вільному продажу вже не знайдеш. Проте, наркомани від них не відмовилися й досі. І шукають, як дістати "пігулки". Такий лікар для них наче скарб.

Аналогічним незаконним промислом заробляють й інші миколаївські медики. Та міліціонери їх поки що не затримали. А ось спритному терапевтові загрожує кілька років за ґратами.

Анатолій Буханець, оперуповноважений відділу МВ міліції м. Миколаєва:

- Возбуждено уголовное дело по статье 319: незаконная выписка рецептов на наркотические вещества, санкция статьи предусматривает, от 2 до 4 лет лишения свободы.

Це не перший випадок в Україні, коли медики використовують своє службове становище. Так було у Глевасі. Там кілька років у психіатричній лікарні наркоманам продавали "Сибазон". А ось пацієнти, що страждали на шизофренію, потрібних препаратів не отримували взагалі.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Останки цього препарату вони зливали в спеціальні ампулки, це медична сестра була. Потім за допомогою своїх колег шукали, кому можна їх збути. Таким чином, збували.

Про службовий злочин медперсоналу сповістила сумлінна наркоманка. Хапких на руку двох лікарів засудили на півроку, а їхнє майно конфіскували.

Олена Ткаченко, Владислав Гнатенко, Віталій Савенко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.