Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Селяни підмінили своє мертве теля на фермерське живе і здорове

9 грудня 2009, 11:47
Дата ефіру/події: Середа, 9 грудня 11:47

На Хмельниччині селяни вирішили помінятися з місцевим сільгоспом худобою. Привезли на ферму мертве теля, а там узяли здорове. Подружжя сподівалося, що афери ніхто не помітить - загибель приплоду річ буденна. Та спритники не врахували, що на фермі своїх годованців знають.

У Волочиському районі Хмельниччини хліви на засувах і вдень, і вночі. Тут головний скарб - худоба. Її бережуть наче власних дітей. Сільське подружжя очікувало на поповнення й підраховувало прибутки. Та корова народила мертве теля. Сім'я довго не горювала. На місцевій фермі якраз теж приплід. Тож пізно ввечері спритні господарі принесли туди мертве телятко, а натомість узяли живе і здорове. Та підміну помітили.

Микола Сиско, працівник ферми:

- Прийшов на роботу в половину шостого, доярка подоїла у відро, а теля на дворі було. Бере молоко, прийшла напувати, бачить - лежить теля, подивилася - не тої масті. Зразу мені сказала. Я прийшов, подивився, бачу, зовсім не наше теля. І потом доложив голові колгоспу.

Керівник господарства одразу звернувся до правоохоронців. У райвідділку на столі у слідчих купа заяв про такі крадіжки. В області багато м’ясопереробних підприємств, і попит на м’ясо великий. Тож худоба в селах не застоюється.  Недопильнував - утратив тварину. Фермерське телятко знайшли того самого дня.

Олег Оласюк, дільничний інспектор Волочиського РВ міліції:

- Під час подвірного обходу було встановлено, що викрадено теля, і дану крадіжку здійснили місцеві жителі. Вони забрали теля із ферми, занесли його на своє домогосподарство, звідки його було вилучено працівниками міліції. І повернуто на фермерське господарство.

Викрите подружжя брязнуло гаманцем, для доведення своєї невинуватості найняло дорогого адвоката. Із журналістами та дільничними - жодних розмов. Утім, правоохоронці запевняють: шахраї не відкараскаються. Доказів злочину досить. За крадіжку сімейній парі загрожує до 3-х років ув'язнення.

Інна Дудченко, Іннеса Пронік, Хмельницька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.