Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Псевдопрацівник совбезу поцупив у пенсіонерів близько 40 тисяч гривень

9 грудня 2009, 12:19
Дата ефіру/події: Середа, 9 грудня 12:19

І знову дурять пенсіонерів, і знову псевдопрацівники соцзабезу. На Київщині самотні дідусь і бабка кілька років збирали гроші, аби обох поховали по-людському. Утім, фальшивий соціальний працівник спритно привласнив чужі тисячі.

Вісімдесятирічний дід Роман показує, як він убиває незнайомого чоловіка сокирою.

Роман, постраждалий:

- Отак. Поміж плечі.

Вірніше, в такий спосіб старий хотів би вбити свого кривдника. Роман Йосипович - не з буйних. Але такої образи, якби мав можливість, не пробачив би.

Роман, постраждалий:

- Треба рубати голови, да і все.

А образив діда Романа і його дружину незнайомець. Чолов’яга поцупив у стареньких майже 40 тисяч гривень.

Марія Станіславівна, постраждала:

- Я ж збирала ті копійочки, ми ж продали три корівки, ми ж продавали кожну весну телятка, носила я молоко по двадцять літрів.

Не так би прикро було, якби гроші вкрали непомітно, каже Марія Станіславівна. А то ж - ні. Своїми руками віддала старенька скарб незнайомцеві. Каже, задурив чолов’яга голову.

Роман Йосипович, постраждалий:

- Заходить цей чоловік, гарненький такий, середнього росту, пикатий, чорнявий. "Ми з соцбеза". Ну соцбез - то й соцбез, виймає посвідчення.

Марія Станіславівна, постраждала:

- Каже: "Є у вас гроші?" Я стулилася так, він стулився… А тоді: "Ви не бійтесь, не бійтесь, мені ще дев’ять чоловік треба обійти. Будуть мінять таким старим людям, пенсіонерам, гроші." І ви знаєте, ось так говорить, говорить, що я не знаю. Щось не те мені в голову заходить, і я отак взяла ті гроші - да принесла, положила на столі.

Тільки-но чолов’яга побачив купюри - одразу дав пенсіонерам нові завдання. Бабцю послав по паспорти, а в діда попросив водички. Коли старенькі повернулися, отетеріли: ані чолов’яги, ані грошей. Вибігли надвір ворога наздоганяти, та того вже й слід запав. Кажуть, кудись автомобілем чкурнув.

Валентина Борисівна, сусідка постраждалих:

- Очевидно же, хтось направив, хтось же направив, бо знали ж бездітний Драпій Роман Йосипович.

Бабця з дідом кажуть, злодій - точно якийсь чорт. Адже віддали йому гроші, мов загіпнотизовані. А міліціонери таких чортів рахують в Україні сотнями. Тож радять менше довіряти незнайомцям.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Хотілось би звернутися до громадян за допомогою телебачення, коли приходить працівник, то не тільки посвідчення перевіряти, а й телефонувати у їхній центральний офіс і запитувати, чи працюють у них такі працівники чи не працюють.

Старенькі й раді б зателефонувати куди треба, але ж телефону не мають. Злочинця міліція ще не знайшла. Та подружжя не надто й сподівається. Дід Роман говорить одне: як раптом зустріне злодія - уб’є. Адже тепер їм з дружиною таких грошей довіку не назбирати. Корів, щоби продати, не лишилося. Нових заводити - сил немає. А на пенсію не розживешся, адже отримують на двох трохи більше тисячі гривень.

Марина Борисполець, Дмитро Денисов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.