Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині студент загинув від вибуху жувальної гумки у роті

9 грудня 2009, 15:20
Дата ефіру/події: Середа, 9 грудня 15:20

Студент загинув від жувальної гумки: вона вибухнула просто в нього в роті. Парубкові хотілося нового смаку. Думав, умочив жуйку в лимонну кислоту, а виявилося - у вибухівку.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Замість казок - підручники з хімії, замість машинок - колби й пробірки. Володимир змалечка захоплювався хімією. Від теорії перейшов до експериментів, і у 25 років виготовив суміш, що його вбила.

Однокласник загиблого згадує: частенько списував у розумного приятеля.

Дмитро, однокласник загиблого:

- Он, можно сказать, одержимый. Занимался химией, физикой, труднейшие задачи развязывал. То есть, вундеркинд.

Після школи вундеркінд вступив до київського політеху. Спеціальність, звісно ж, хімік-технолог. Володя вже готувався захищати дипломну роботу. На вихідні приїхав додому в Конотоп. Після сімейної вечері сів при комп'ютері, мати поруч дивилася телевізора.

Олег Рибалка, керівник Конотопського МВ міліції:

- Буквально за 5-10 хвилин мати почула вибух. Повернулася - лежить син на полу, і в нього з рота іде кров.

Володя помер ще до приїзду швидкої від больового шоку: йому розірвало щоку і розтрощило щелепу. А хлопець просто взяв до рота жуйку. Мав дивну звичку вмочати її в лимонну кислоту, задля смаку.

Олег Рибалка, керівник Конотопського МВ міліції:

- Нами був виявлений порошок, який був схожим на лимонну кислоту, і також поруч з цим порошком знаходилася дійсно лимонна кислота.

Ось він, цей порошок. Від лимонної кислоти й не відрізнити. Насправді ж це виготовлена на її основі вибухівка. Експерти припускають: вона здетонувала від тертя зубів.

Сергій Кагітін, старший слідчий Конотопського МВ міліції:

- Зі слів брата, в даний трьох пакетах знаходиться вибухова речовина. В цьому пакеті знаходяться інгредієнти: лимонна кислота та інші, за допомогою яких він виготовляв вибухову речовину, та приладдя.

У хлопця вдома вилучили більше 100 грамів вибухової речовини. Вона така небезпечна, що її навіть на аналіз не везуть. Фахівці їхатимуть самі. Навіщо вундеркіндові вибухівка, з'ясовуватимуть правоохоронці. Друзі ж і родичі загиблого кажуть: безневиннішого парубка годі було й знайти.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.