Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Завершився суд над підлітками, які зґвалтували 10-річного хлопчика

10 грудня 2009, 11:39
Дата ефіру/події: Четвер, 10 грудня 11:39

У місті Самборі, що на Львівщині, завершився суд над п’ятьома підлітками, котрі гуртом у неприродній спосіб зґвалтували десятирічного хлопчика. До в’язниці на 5-ть років посадовили лише одного - 16-річного. Решту виховуватимуть у навчальних виправних закладах.

Сьогодні вперше після подій річної давнини одинадцятирічний хлопчик прийшов на ставки, що на виїзді з Самбора. Саме сюди привели його четверо знайомих підлітків. Погрозами змусили до орального сексу.

Постраждалий:

- Вони повели мене сюди і сказали, що кинуть мене в озеро. Я настрашився, бо я не вмію плавати. Сміялися.

Ґвалтівники так просто жертви не відпустили. Відтак затягли її до дитячого садка, де продовжили оргію вже розширеним складом: до них приєдналися ще дві дівчини. Через кілька днів хлопчик про наругу розповів старшому братові.

Брат постраждалого:

- Я приїжджаю з табора - і він мені, ну, пару днів там пройшло, він до мене підходить і каже: в мене, тіпа, сталася така штука. Я кажу до нього, то ходи попитаємся. Він каже, я туда не піду. Я зібрав свою компанію і пішов, зустрів їх. Ми спитали: "Було?" Вони сказали: "Було". І всьо. І ми розібрали ту справу.

Та парубоцькими розбірками не закінчилося. Діти розповіли все тітці-опікунці, а та - правоохоронцям.

Андрій Буца, заступник керівника Самбірської міжрайонної прокуратури:

- В ході розслідування кримінальної справи з’ясовано було, що група неповнолітніх віком 14-12 років в складі чотирьох хлопців і двох дівчат застосувавши фізичне насильство з метою задоволення статевої пристрасті неприроднім способом і задовольнили пристрасть неприроднім способом щодо малолітнього.

Постраждалий та його брат - сироти. Про них дбає тітка. Усі ґвалтівники теж із проблемних родин. Для судді, який мав винести вирок малолітнім злочинцям, ця справа виявилися дуже непростою. Адже судити дітей, зізнається, найтяжче.

Василь Кравців, суддя Самбірського міськрайонного суду:

- До дітей потребується спеціальний підхід. Звертання, щоб їх викликати на відвертість, щоби вони дали свідчення. Тому що є такі діти, які замикаються в собі. Є такі, які, навпаки, схильні фантазувати: приписувати події, які не відбувалися.

До того ж, своєї вини підсудні не усвідомлювали.

Василь Кравців, суддя Самбірського міськрайонного суду:

- Скоріше всього, що вони не усвідомлювали, що вони вчинили, і що наступає така сувора кримінальна відповідальність. Це сприймали як дитячі пустощі.

Від таких жорстоких пустощів хлопчик уже оговтався. Хоча одразу після зґвалтування дуже страждав, ділиться його брат.

Брат постраждалого:

- Там пару днів зовсім з хати нікуди не виходив, не хотів гуляти йти, погано було якось на душі так.

І хоча суд виніс суворий вирок лише одному кривдникові - 5 років ув’язнення, за ґратами опинилася й решта підсудних. Щоправда, вже за інші злочини. Один із них навіть примудрився обікрасти суддю.

Вікторія Балицька Михайло Заярнюк Львівська обл. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.