Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернівцях розпочалися судові слухання у справі про розбещення неповнолітніх

10 грудня 2009, 11:58
Дата ефіру/події: Четвер, 10 грудня 11:58

Засідання відбуваються за зачиненими дверима. У березні цього року міліція затримала двох місцевих бізнесменів, яких звинуватили в систематичних зґвалтуваннях хлопчиків. Слідство з'ясувало: знущання з дітей тривали три роки. Жертв - щонайменше 20, наймолодшому постраждалому - лише 13 років.

Із потенційними жертвами підозрювані знайомилися на вулицях, стверджують правоохоронці. Пропонували покатати машиною, запрошували в кав'ярню, купували подарунки. Згодом хлопчиків приводили ось у цю квартиру, поїли алкоголем, показували порнофільми, а потім ґвалтували. Про знущання діти нікому не розповідали, боялись.

Микола Басараб, керівник відділу УМВС України в Чернівецькій області:

- Вони просто пояснювали, що ці особи їх шантажували і погрожували. Ну, і в кінці-кінців, їм самим просто було соромно розповідати про такі події. Діти не завжди просто розуміли, в переважній більшості не розуміли, що з ними твориться і до чого ці зв'язки можуть привести, а також що ці дії сексуального характеру взагалі собою представляють.

Ліжко - це найстрашніше для дитини, яка пережила сексуальне насильство. Психолог Ельвіра Мручковська працювала із двома постраждалими хлопчиками. Вона впевнилася: підлітки й досі не оговталися, а тому їм потрібна кваліфікована допомога психотерапевта.

Ельвіра Мручковська, керівник громадської організації:

- Насправді, із ними вчинили, що роблять із тваринами, з яких роблять чучела. Тобто, форма зовнішня залишилась така сама, але внутрішній світ цих дітей набитий жахами, просто набитий жахами, які загнані в підсвідомість.

За півроку розслідування в обласній прокуратурі назбирали шість томів матеріалів. Постраждалих щонайменше двадцятеро. На лаві підсудних опинилося четверо підозрюваних. Своєї провини чоловіки не визнають. Справу суд розглядає за зачиненими дверима.

Олександр Лебідь, прес-секретар прокуратури Чернівецької області:

- Прокуратура вважає, що достатньо зібрано доказів для того, щоб винні особи понесли покарання. Заслужене покарання. Ви розумієте, яка резонансна досить справа, і, сподіваємся, що суд вчинить, так би мовити, дасть належну оцінку діям оцих осіб.

За законом, за розбещення неповнолітніх неприродним способом підозрюваним загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Олена Цинтила, Максим Соколик, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.