Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Яворові квартирник почав красти заради помсти

10 грудня 2009, 12:45
Дата ефіру/події: Четвер, 10 грудня 12:45

Правоохоронці Львівщини затримали злодія, який майже півтора року обкрадав квартири у військовому містечку Яворова. У деяких помешканнях побував навіть не один раз. А почав злочинну діяльність через помсту: обібрав квартиру коханця своєї колишньої дружини.

За півтора року крадій побував у кожному з цих будинків військового містечка Яворова. У деякі приходив по кілька разів.

Антон Прохоренко, оперуповноважений Яворівського РВ міліції:

- Крадіжки скоював в денний та вечірній час. Він стукав у двері і перевіряв, чи є вдома хтось, чи нема, і підбором ключа проникав у квартиру. Так само виходив і закривав двері. Люди навіть не розуміли, що робиться. В міліцію звертались через кілька днів після скоєння крадіжки.

Правоохоронці розповідають: чоловік був акуратним і педантичним. Замків не ламав, бо мав в’язку з 24 різноманітних ключів. У квартирах ніколи не робив безладу, тому господарі одразу й не здогадувалися про візит злодія. За кілька хвилин устигав оглянути майно, забрати все потрібне й перенести у свою оселю.

Дмитро Павленко, заступник керівника відділу Яворівського РВ міліції:

- Злочинець нічим не нехтував. Викрадав з квартири громадян, починаючи з побутової техніки: м’ясорубку, ДВД-плеєр, мікрохвильову піч. Викрадав гроші і всі цінності.

Побутовою технікою чоловік, зазвичай, користувався сам, гроші витрачав на потреби сім’ї, а коштовності здавав у ломбард. А особливо красиві та цінні речі дарував дружині чи залишав собі. Так, під час огляду помешкання крадія працівники міліції знайшли виготовлені на замовлення каблучки, сувенірні медалі й навіть годинника, подарованого Міністром оборони. Про свої злочини чоловік розповів нам небагато. Каже, що більшості "візитів" уже навіть не пам’ятає. Щоразу діяв за однаковою схемою.

Затриманий:

- Підібрав ключі, відкрив квартиру. Взяв що треба. Закрив за собою двері і пішов.

Дружині свої несподівані "подарунки" пояснював просто - купив у приятеля майже за безцінь.

Затриманий:

- Що є друг, який мені продає БУ товари.

Здивував правоохоронців і мотив, через який чоловік скоїв свій перший злочин.

Руслан Домніцак, керівник Яворівського РВ міліції:

- Мотив першого його злочину була помста за те, що його колишня дружина зрадила з колишнім військовослужбовцем. В такий спосіб він вирішив відімстити своєму кривднику. Перша квартирна крадіжка була скоєна у коханця його першої дружини.

Та спроба була вдалою, й чоловік вирішив і далі поліпшувати добробут сім`ї. Деякий час працівники міліції не могли його викрити. Адже як запідозриш квартирного злодія у порядному сім’янинові, ще й колишньому військовикові.

Руслан Домніцак, керівник Яворівського РВ міліції:

- Якщо характеризувати його по місцю проживання, то негативних характеристик від мешканців, які знать його, не було отримано жодної. Навіть викликало здивування, що особа, ніби, з порядної сім`ї, тим більше, колишня його професія викликала повагу до нього. Більшість громадян, які дізнались про це були здивовані.

Ще триває слідство. Затриманий щоразу згадує нові деталі скоєних ним крадіжок. Нині на його карбі майже тридцять злочинів.

Уляна Сенько, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.